. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥* - RECEPT 14073

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*


[ recept č. 14073 zo dňa  ]


*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kašičku na potieranie mäska.
Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa.
Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Potom vyberieme chrupavky (ak tam sú) a necháme vychladnúť.
Pripravíme kašičku na potieranie - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
zo všetkých strán ju vrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Necháme odležať v chladničke minimálne dva dni.
ešte jeden záber - ten povrch mäska je strááášne dobrýýý :-P mňam
Tá vôňa je neodolateľná a každý len odkrajuje... :-D
Podávame studené, nakrájané na rezy, s chlebom alebo pečivom, zeleninou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Gnocchi *♥* (čítaj ňoky) | *♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥* | *♥*Langoše s acidkom*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.11.2016, 21:41)
Tento recept videl môj otec a chcel aby to mama urobila. Ochutnali sme s mužom a teraz to idem skúsiť tiež. Bolo to fantastické pikantné a voňavé (Y) Mám rada vaše recepty (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57)
(flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57)
(pusa) (kocka)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.2.2013, 12:17)
tento recept som dlho hladala dakujem za znovuobjavenie
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.2.2013, 16:22)
Tak asi to poznáte (Y) Len je to dobrota potvora moc kalorická, na to, aby si ju človek doprial často ,-) Treba potom vymyslieť nejakú brokolicu v tejto úprave ,-)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2013, 9:11)
Fantastická pochúťka. Bôčik u nás nevydržal v chladničke ani hodinu, nieto ešte dva dni a omáčka, ktorou som potierala mäsko bola zjedená skôr ako bôčik. Bola fantastická, určite budem recept opakovať s tým, že jej urobím viac. Ďakujem za skvelý recept. Bolo to výborné. (Y) (Y) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.2.2013, 20:48)
Janka, veľmi dobre som sa zasmiala na tomto tvojom komentíku ,-) ,-).... chachachaá... že hodinu to nevydržalo :-D :-D :-D no to je podarené... Ano, tá vrstva na mäsku je skutočne skvelá (zajic) Tak som rada, že vám zachutilo a si spokojná (Y) Maj sa pekne (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (2.2.2013, 23:42)
Je to uzasna dobrotka |:o) |:o) |:o) Moj muz sa toho nevie nikdy dojest. Robila som to aj na oslavu a uuuzasnyyy uspech [A] (clamp) dakujem za recept (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.2.2013, 17:13)
Ano, Viki, je to vynikajúca pochúťka. Čím dlhšie je odležaná, tým lepšia. Ja to milujem tiež a viem si predstaaviť, že na oslave to malo úspech tiež... fakt pikantná dobrota (zajic) Tak Viki, nech ti receptík slúži (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.5.2009, 9:20)
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 19:16)
Ivetka, naozaj je to mňamka. Teda pre toho, kto má rád pikantné veci. U nás nikdy nevydrží dlho. Minule som to priniesla do práce, keď sme mali mecheche a len som sa obzrela, už ho nebolo vidieť :-D a každý chcel recept |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu