končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Krehký kurací GYROS a domáce tortily[ recept č. 15484 zo dňa 21.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: Mäso - 750g kuracích rezňov z pŕs, 1/2 citróna, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1 lyžička sušeného oregana, soľ, čierne mleté korenie, 50ml olivového leja, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 3 polievkové lyžice kečupu / pretlaku /, 3 cibule nakrájané na kolieska, Šalát - menšia hlávka čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 veľká farebná paprika, kelímok smotany, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, placky a la tortily - 4 hrnčeky hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka vody, soľ, 1/2 sáčka prášku do pečiva, hladká múka na pomúčenie POSTUP PRÍPRAVY Príprava mäsa: 1., prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na renzančeky. Pripravíme si marinádu - vytlačíme si šťavu z citróna, pridáme bylinky, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a olivový olej. POtom do marinády vložíme nakrájané mäso a dobre premiešame, aby sa marináda dostala všade. Necháme minimálne 30 minút odležať v chlade / najlepšie cez noc /. 2., mäso tesne pred prípravou necháme odkvapkať cez sitko / šťavu si môžeme nechať na iné dobroty :o) /, zprudka ho opečieme do chrumkava zo všetkých strán. Hotové mäso si necháme odložené bokom na vyhriatom mieste. Vo výpeku si osmahneme na kolieska nakrájanú cibuľu do sklovita, keď je cibuľa hotová pridáme kečup / prípadne pretlak / a osmahnuté mäso. Všetko spolu premiešame. Príprava šalátu: Čínsku kapustu si umyjeme / ako všetko ostané :o)) / a pokrájame na jemné prúžky, rovnaký postup použijeme aj na papriku a paradajky. Dresing - pretlačený cesnak zamiešame do kyslej kapusty / môžeme si ho pripraviť keď nakladáme mäso, dresing bude chutnejší /. Ním pri servírovaní prelejeme šalát, najprv jemne, radšej nech si každý dochutí podľa vlastnej chuti. Príprava placiek: 1., múku, vodu, soľ a prášik do pečiva zmiešame a urobíme si cesto vhodné na vaľkanie, v prípade potreby pridajte múku, alebo vodu / môžete si pomôcť aj mixérom /. Cesto nechám chvíľu odpočívať - kým si upečiem mäsko a cibuľu. ! cesto je dosť lepkavé ! pri vaľkaní je treba mať po ruke dosť hladkej múky na dosku aj valček. 2., Z hotového cesta si odkrojíme menšie kúsky, ktoré vyvaľkáme na jemné placky. NEZABUDNITE, že cesto sa veľmi lepí a treba mať dobre pomúčenú dosku a valček. Pečieme na horúcej panvici NA SUCHO. !!!! Múka sa pripeká, takže po každej placke si treba panvicu vyutierať hrubou vrstvou kuchynských utierok, prípadne čistou utierkou, ktorú môžete oželieť, nakoľko aj po praní môže ostať fľakatá. Z tohto množstva cesta máte cca 17 placiek / záleží od toho ako na hrubo ich vaľkáte /. Jedna placka sa pečie cca do 2 minút - z každej strany cca 1 minútu - na elektrickej platni teplota 7. PRAJEM Vám DOBRÚ CHUŤ . S plackami si narobíte kopec špiny, ale stojí to za to :o)). Tímea |
Janka K. (walky) ID 58982 (10.1.2011, 22:15) | |
skvele ,mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.10.2009, 22:16) | |
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2009, 0:12) | |
Mńáááááááááám.....to vypadá super | |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (22.6.2009, 23:36) |
Prave nedavno som premyslala, ako si urobit domaci gyros Urcite toto vyskusame. Povodne som mala v umysle urobit klasicke lokse. |
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (23.6.2009, 10:21) | ||
Mirka, veľmi by ma potešil receptík na lokše, nakoľko ten čo som našla v časopise, bol hroznýýý a nič z toho nebolo. Kačička v trúbe a manžel musel letieť pre lokše do obchodu , lebo tie moje boli | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 15:20) | ||
Az teraz som si priecitala, ze je tu dotas na lokse.... Ja robim klasiku podla mojej starej mamy: Uvarene zemiaky v supke - najlepsie den vopred-nie su potom take mazlave. Nastruham na struhadle, zasypen hladkou mukou a vypracuejm cesto - take akurat, aby sa pri valkani nelepilo ale aby nebolo ani moc tvrde. urobim si velky sulok, ktory nakrajam akoby na "knedlicky" a potom tie "knedlicky" rozvalakam a opekam na suchej platnicke . mozes aj na panvici, ale na platnicke je to origos - ja som nemala klasicku platnicku pri novom sporaku-tak som si kupila v bazari s elektro . a z tohto cesta robim aj sulence aj knedlicky k masku - tie si usulam, nakrajam na 1cm siroke kusky-zagulam-uvarim v osolenej vode a uvarene omastim maslom, v ktorom som orestovala cibulku-mnam ku kacicke-rychlejsie verzia ako lokse:o) Dufam,zesom poradila:o) a ze bude chutit. |
||
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (16.7.2009, 21:08) | ||||
ďakujem, určite sa ozvem ako sa podarili | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (17.7.2009, 17:27) | ||||
obedik mame za sebou a musim povedat, ze to bolo fantastickeeeee Dakujem za skvely recept. A ten chlebik som este horuci oplahla narychlo pod studenou vodou a su paradne ohybne:o). Baby dobre radite, len tak dalej:o) | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 21:49) | ||||
A ja sa zajtra chystam urobit tvoj gyros - potom sa tiez pochvalim, ako to dopadlo:o) | ||||
ODPOVEDAŤ |
Marika T. (Marína) ID 3442 (16.7.2009, 15:00) | |||
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2218&user=3442 | |||
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (16.7.2009, 21:07) | ||||
ďakujem | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 15:22) | |||
jeej-az teraz som zbadala ze tu je link na lokse. Este k tomu, ja ich potieram klasicky&m maslo, nakolko mast mi nie je velmi pochuti a jemne posolim. Mozu byt aj na sladko s makom. |
|||
ODPOVEDAŤ |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (22.6.2009, 18:09) |
ahoj.vyzerá to super.. ja som tieto placky skúšala..niekde som to našla tiež tento recept..a potom som skúšala jednu fintičku, s každou plackou, ktorú som na panvičke upiekla ešte takú horúcu treba hneď po upečení narýchlo prejsť pod tečúcou studenou vodou. Tak bleskovo, z jednej strany na druhú...a nehať na tanieriku postáť...ostanú také podajnejšie, mäkkšie....treba vyskúšať. mne to fungovalo..dali sa pekne ohýbať. |
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (22.6.2009, 18:59) | ||
super, ďakujem za tip, aspoň sa do nich bude môcť to mäsko zatočiť | ||
ODPOVEDAŤ |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (26.6.2009, 14:48) | ||
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=375802 toto su oni... | ||
ODPOVEDAŤ |