Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Kuracia pečeň na ihle
[ recept č. 23070 zo dňa 4.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g kuracej pečene, slanina, klobása, 2-3 zemiaky, paprika, paradajky – najlepšie koktailové, alebo cherry, cibuľa, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Nakrájame si na menšie kúsky papriku, |
|
paradajky stačí na polovicu, väčšie aj na štvrťky, |
|
cibuľu na štvrťky, oddelíme ju od jednotlivých vrstiev |
|
a priečne pokrájame na polovice, zemiaky na polovice (väčšie na štvrťky) a asi na 4-5 mm kúsky, zabudla som to odfotiť... |
|
klobásu na kolieska a slaninu na tenšie kúsky. |
|
Pečeň umyjeme, odblaníme, nakrájame a striedavo napichujeme na ihlu so zeleninou - slaninu a klobásu som sa snažila vždy uložiť medzi pečeň a zemiaky; ja som použila špajle, ktorým som zrezala konce, aby sa mi lepšie napichovalo. |
|
Ešte nesolíme, naukladáme ne grilovaciu podložku, alebo na plech pokrytý papierom na pečenie, pofŕkame olejom, komu sa žiada, môže si ich zľahka okoreniť, ja som nedávala žiadne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 175° C približne 30 min., potom som špajle otočila a dopiekla ešte nejakých 10 min. a nechala ešte vo vypnutej rúre dôjsť odokryté. |
|
Osolíme, podávame s pečivom, uhorkou, šalátom, dresingom, čo vám príde na chuť. |
|
*Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.6.2015, 23:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (17.6.2015, 19:21) |
ÚŽASNÉ , akurát som spravila prílohu americké zemiaky a na špajle som zemiaky nedala - DALIKATESA ĎAKUJEM ZA RECEPT |
ODPOVEDAŤ |
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (17.6.2015, 19:21) |
ÚŽASNÉ , akurát som spravila prílohu americké zemiaky a na špajle som zemiaky nedala - DALIKATESA ĎAKUJEM ZA RECEPT |
ODPOVEDAŤ |
| Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (11.4.2010, 16:42) |
Aďaka, dnes ste ma inšpirovali k príprave obeda týmto svojim receptom . Už som ho dlhšie nerobila, tak dnes prišiel rad na neho Ja zvyknem použiť kuracie prsia a ešte pred grilovaním vložiť na pár hodín do marinády (stačí aj 3 hodinky), a tá šťava keď stečie pri grilovaní na zeleninu je úplne super skúste aj takto vyskúšať tu je môj výtvor: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=684942 |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.4.2010, 23:14) |
Ivonka, rado sa stalo a prosím si tykať, ja som Aďa Z kuracích pŕs som zvykla robiť ražniči v alobale, ale vyskúšam nabudúce podľa Tvojho receptíku, ďakujem za skvelú inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (14.4.2010, 9:28) |
ok Aďka opäť som si v tvojich receptíkoch niečo vyhliadla , tak spravím ale až cez víkend ako nedeľný obed potom dám vedieť ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2010, 21:18) |
Adka tvoje spizy su na 1*. Krasne nafotene , super postup. Uvodna foto ako od profesionala z nejakeho magazinu o vareni |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:43) |
Aďka , ja viem, že to nie je žiadna novota, ale možno sa niekto inšpiruje, kto to nepozná A ďakujem krásne za pochvalu , veľmi ma to teší |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (4.2.2010, 13:19) |
Adrika tie špízy sú robila som niečo podobné minulý týždeň. Nechcelo sa mi však sa s tým hrať, tak som to nedávala na špajdlu ale som všetko dala do väčšej zapekacej misy a pridala som ešte krásne prerastenú oravskú slaninku bolo to výborné papaníčko môj povedal, že je to bohovské |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:40) |
Helenka, ďakujem No vidíš, ešte lepší nápad všetko rovno zapiecť, inokedy to robievam ako živánsku, v alobale, ale mala som len mastnejšiu klobásu a nechcela som, aby to bolo ťažké, tak som sa rozhodla grilovať, potom som dala naschvál aj bezmäsitú slaninu, aby sa vypiekla do zemiakov a pečienky, aby to zasa nebolo suché… a tá úžasná vôňa……chlapi sa zhodli, že grilovaná im chutila viac, že už mám robiť len takto |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (4.2.2010, 12:58) |
Adi, vyzerá to na dobrú mňamku |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:37) |
Henka, ďakujem je to fajnotka, treba skúsiť |
ODPOVEDAŤ |