. .. .. .. .. .. .
. .

Koložvárska kapusta - vegetariánska - RECEPT 26836

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 130186 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Koložvárska kapusta - vegetariánska


[ recept č. 26836 zo dňa  ]


Koložvárska kapusta - vegetariánska


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g ryže, 90 g sójového granulátu, 2 menšie cibule, 2 str. cesnaku, 250 g šampiňónov, 1 lahôdkové tofu, 800-900 g kyslej kapusty, kyslá smotana, solčanka, mletá rasca, ml. červ. paprika, zeleninový biobujón.

POSTUP PRÍPRAVY

Zdravšia, ľahšia a rovnako chutná verzia koložváru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Sójový granulát vsypeme do hrnca, pridáme 1/2 ČL mletej rasce a 2 ČL zelen. bujónu, zalejeme vriacou vodou, zakryté necháme postáť 20 minút.
Suroviny na kapustovú zmes
V hlbšej panvici si na oleji orestujeme pokrájanú 1 cibuľu,
zatiaľ si nahrubo nastrúhame tofu,
do cibuľky pridáme tofu, ml. červ. papriku - 2 ČL, 2 pretlačené strúčky cesnaku,
pridáme pokrájanú kyslú kapustu, solčanku a dusíme asi 20-25 minút.
Suroviny na šampiňónovú zmes
Na oleji orestujeme cibuľu,
pridáme pokrájané šampiňóny, podusíme,
do podusených pridáme precedený sójový granulát, solčanku , ml. rascu a ml. červ. papriku. P.p. podlejeme troškou vývaru z granulátu a necháme prevrieť asi 3-5 minút.
Do vymasteného pekáča rozdelíme polovicu kapustovej zmesi,
rozvrstvíme polovicu ryže, ktorú sme si medzitým pripravili obvyklým spôsobom,
na ryžu dáme všetku šampiňónovú zmes,
navrstvíme zvyšok ryže (zabudla som odfotiť) a na ryžu zvyšok kapustovej zmesi.
Na vrch rozotrieme kyslú smotanu a dáme piecť do rúry pri 200 °C asi na 45 minút.
Hotovo.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čína s medom a banánom | Koložvárska kapusta - vegetariánska | vanilková žemľovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (1.7.2010, 9:37)
Mnam (Y) (Y) (Y) toto urcite vyskusam |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Vdaka (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2010, 16:14)
jeej, nieco podobne robievam - len so sojovou smotanou (tatarkou) a je to super. vdaka za pripomenutie, dlho som to nerobila |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (12.5.2010, 19:23)
Žanetka, k sójovej smotane sme sa ešte nedopracovali, snáď niekedy neskôr (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (10.5.2010, 16:08)
vyzerá perfektne, určite vyskúšam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (12.5.2010, 19:22)
ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu