. .. .. .. .. .. .
. .

FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS - RECEPT 29261

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS


[ recept č. 29261 zo dňa  ]


FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS


POTREBNÉ PRÍSADY

500g čiernych čerešní, 50g cukru, 125g pol.múky, 50g práškového cukru, 3 vajcia, 250ml mlieka, štipka soli. Maslo na vymastenie formy.

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne umyjeme a osušíme. Posypeme cukrom a necháme pol hodinky odstáť.
Vyšľaháme vajíčka, Múku preosejeme, pridáme cukor a štipku soli, pridáme vyšľahaní vajíčka a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko.
Ovocie poukladáme na vymastenú formu a zalejeme cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút /kontrolujeme prepečenie v strede/.
Podávame buď horúce s vanilkovým krémom, alebo za studena posypané cukrom.

Cesto Vás môže trošku pomýliť, nakoľko je dosť tekuté, ale také má byť :-)))


Dobrú chuť !!
<< Buchta rychlovka | FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS | Žlto-biela >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (8.6.2014, 22:46)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (24.6.2014, 7:20)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Klara D. (klarka40) ID 254893 (8.5.2013, 14:13)
ale ten tvoj vyzera uzasne.. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (11.5.2013, 12:12)
Ďakujem Klari (L)
ODPOVEDAŤ
Klara D. (klarka40) ID 254893 (8.5.2013, 14:12)
prave sa uz vyhrieva pre neho rura... dam vediet ako to dopadlo.. :^)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.6.2011, 22:38)
u nás dnes marhuľový (zajic) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=807909 doteraz som robila podľa Nigelly, ale takto je to ešte viac "Express" (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (22.6.2011, 9:58)
Irenka, vyzerá úžasne, ja som robila aj s ríbezľami (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.6.2011, 12:37)
Tiež som skúsila pár rôznych, ale robila som ho doteraz len občas. Nigella káže nahriať nádobu a potom do nej naliať cesto. Jej sa to hovorí, keď má kovovú formu na tarte tatin. U mňa sa nalievanie studeného cesta do horúcej porcelánovej formy vždy spájalo so stresom, či praskne alebo nie. S tvojím receptom sa to zmení, vyskúšam všetko možné ovocie ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (hula) ID 4689 (16.6.2011, 21:27)
Je to uzasny kolacik :) Nevedela som sa ho dojest :) vcera som upiekla dvojitu davku a je fuc :D :D :D
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.6.2011, 12:23)
Evi, som rada (F) u nás tiež zožína úspech :-)
ODPOVEDAŤ
Anna S. (javid) ID 117055 (30.5.2011, 13:32)
Mne sa vôbec nepodaril, aj napriek tomu, ze som vsetko robila ako v navode a uz mam dost skusenosti s varenim a pecenim. Cesto bol nejake "zgrcnute", kolacik sa nedal jest. Ale vyzeral úžasne :-) :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 17.6.2011, 12:23)
Anka, možno problém v múke, alebo nedala si náhodou nízkotučné mlieko, to robí galibu v ceste :-$ Mne sa vždy podaria a robím z rôzneho ovocia.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu