. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch - RECEPT 35792

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch


[ recept č. 35792 zo dňa  ]


Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch


POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso ( ja som dnes použila kuracie prsia a hovädziu sviečkovú), dubáky, cibuľa, cesnak, farebné celé korenie, čerstvý rozmarín, soľ, maslo, smotana na varenie, vajcia, olej, strúhanka, polohrubá múka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 7 dl slepačieho vývaru.

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebovala som dnes na obed uvariť niečo, čo by užul aj svokor s erárnym chrupom, tak som sa po dlhom dumaní rozhodla spraviť tieto rezne. Napriek tomu, že som robila aj hovädzie spolu s kuracími, oboje sú mäkkučké a šťavnaté... so žutím nebol žiadny problém :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...pripravíme si na plátky (resp. kolieska - ako sa podarí) nakrájanú cibuľu a cesnak, halúzky rozmarínu a zmes farebného celého korenia + soľ
...mäso si nakrájame, naklepeme osolíme a potom ho obkladáme cibuľou, cesnakom, rozmarínom a celým korením - tu ukážka hovädzieho
...a kuracieho
...a celej "kopy" mäsa
...detail
...takto pripravené mäso zabalíme do potravinovej fólie a najlepšie cez noc necháme v chladničke nech koreniny pôsobia a mäsko poriadne prevoňajú
...pripravíme si suroviny na obaľovanie - strúhanku, polohrubú múku, mletú papriku a mleté čierne korenie
...rovnako si pripravíme na obaľovanie vajíčka, smotanu na varenie, solčanku, resp. soľ
...z mäsa odstránime všetky kúsky cibule, cesnaku, rozmarínu a korenie - za noc spravili skvelú službu - mäsko nádherne vonia
...plech si vymastíme (použila som kačaciu masť - ak by som nemala, použijem obyčajné maslo) a naukladáme doň plátky dubákov
...mäsko postupne obaľujeme - najprv v suchých surovinách
...potom vo vajíčkovo-smotanovej zmesi
...z vajíčka mäso rovno preložíme do rozpáleného tuku alebo oleja a narýchlo osmažíme z oboch strán, aby sa vytvorila "kôrka"
...osmažené mäso ukladáme postupne vedľa seba na plech s dubákmi - vľavo hovädzie, vpravo kuracie mäso
...až máme na plechu všetko mäso
...ideálne je na zaliatie použiť slepačí vývar (ak nemáme, poslúži bujón), ja som mala navarený "kotol" polievky
...poriadne zalejeme, aby každé mäsko bolo ponorené v šťave
...takto nejak... a pridáme pár plátkov masla, zakryjeme alobalom a môžeme dať piecť - cca hodinu zakryté a potom odokryté ešte cca 15 minút... Ak sa Vám zdá málo šťavy, pokojne podlejte vodou... tá šťava je spolu s mäskom výborná, treba aby jej tam bolo dosť.
...no a potom už len naložiť na tanier a jesť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestoviny s omáčkou "Quattro Formaggi" | Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch | Penne s omáčkou Bolognese >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 12:12)
evka, prosim ta, dalo by sa to urobit aj so susenymi hubami? lebo mam iba take...
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (3.1.2011, 19:26)
Deniska práve sme dojedli toto fantastické mäsko a robila som so sušenými hríbikmi (Y) najskôr som ich na chvíľu zaliala vriacou vodou a potom aj s vývarom dala na spodok plechu.
Bolo to mňaaaaaaam, my sme mali so zemiakovou kašou, ďakujem za receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 19:56)
Mirka... teší ma, že chutilo (Y) aj sušené hríbiky sú skvelé, dobre si sa vynašla (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 19:38)
super :) len co sa mi do ruk dostane vhodne maso, tak urobim :)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 20:00)
Deniska... každé mäsko je vhodné - robila som už aj s bravčovým či morčacím, dokonca aj s kuracími stehnami :-$
Keď vyskúšaš, daj vedieť či a ako chutilo (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:25)
Deniska... pokojne sprav aj so sušenými hríbikmi, pred použitím ich zalej vriacou vodou a tú potom použi ako nálev na mäsko... isto to bude aj tak delikateska (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (3.1.2011, 12:07)
(clamp)Tak som to robila na Novy rok,vyborne ako mesko tak aj štava,len druhy krat urobim tej fajnovej štavy viacej... (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:26)
Maruška... ja som to vravela, že treba veeeeeeeeľa šťavy, pretože aj tá je super... ale učíme sa každý deň niečo nové, nabudúce budeš vedieť.
Ďakujem za super správu, mám radosť, že chutilo (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2010, 20:32)
Evka, tak toto určite urobím na Silvestra, len nemám dubáky, myslíš, že môžem dať aj šampiňóny? A nemám ani rozmarín, tak budem musieť improvizovať, ale veď ja už niečo vymyslím, ahoj! (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:37)
Darinôčka, jasnačka že môžu byť aj šampiňóny, spravia tiež veľmi dobrú chuť... ak chceš spolu so šampíkmi daj na vymastený plech aj plátky cibuľky, spolu to bude tiež veľmi dobré... (Y) a namiesto čerstvého rozmarínu môžeš dať sušený, prípadne petržlenovú vňať alebo ak budeš robiť kuracie mäsko, možno skúsiť s bazalkou :-$ potom ma nezabudni informovať ako a či Vám chutilo, budem v očakávaní (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (25.12.2010, 21:56)
ach evka...hoci sa uz prezieram cez Vianoce vselicim moznym, toto by som si dala nabeton ....krasny postup, fotka, az mi nostek posteklila ta imaginarna vona (L) (L) (L) (L) samozrejme ukladam, zabudla som dodat
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.12.2010, 18:16)
Kikuska, ďakujem za uznanie (F) (F) (F), teší ma, že Ťa recept zaujal, keď niekedy vyskúšaš, daj vedieť, či a ako chutilo (L)
Schválne som sem recept capla... trošku prerušiť tú koláčikovú reťaz :-$
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (24.12.2010, 19:20)
Taketo pecene maska zboznujeme. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:25)
Miška... u nás sú tiež veľmi obľúbené (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.12.2010, 17:06)
(Y) (Y) (clamp) (clamp)evukik fantasticky receptik to urobim nabeton,uz mam aj lievik trubkovity ,-)vcera som ho dostala od svagra vysuseny tak som na teba myslela [A] (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:27)
Slávuška, budem mi naozaj veľkým potešením, ak recept vyskúšaš a ešte väčším, ak bude chutiť (L) (L) (L)
Teším sa, že si sa dostala k lieviku - môžeš vyskúšať Máčikovo morové kurča (clamp) že svagra chválim :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.12.2010, 9:46)
(radost) (radost)uz sa tesim na kurciatkoooooooooooooooooooooooo (radost) (radost) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:38)
...a ja sa veľmi teším na Tvoj komentárik, keď morové kurčiatko vyskúšaš :-$ :-$ (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.12.2010, 22:36)
Eviana, fantastický receptík, určite to vyskúšam, varíš samé dobrotky tak už sa teším |:o) |:o) (L) (L) prajem nádherné vianočné sviatky (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:19)
Anička, vďaka za milý komentár, mám veľkú radosť, že Ťa recept zaujal (F) (F) (F) Keď recept vyskúšaš, nezabudni mi dať vedieť ako Vám chutilo, budem rada (L)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (23.12.2010, 19:59)
och to vyzera dobre.Asi urobim na Novy rok... (pl) (Y) (Y) (Y) (C) (D) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:18)
Ďakujem Maruška... (F) (F) (F) určite vyskúšaj a daj vedieť, či a ako chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.12.2010, 18:00)
jooj,dobrotaaaaaaa (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:17)
Veru dobrota Maťka... šťavnaté, voňavé, mäkkučké a chutné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (23.12.2010, 17:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:16)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.12.2010, 17:19)
no fantázia na tanieri Evulienka (pl) (pl) (pl) (pl) úúžasné - to by sa páčilo určite aj mojmu svokrovi s "erárnym" chrupom :-p /ten moj má dokonca až dvojo - jedny na rozprávanie a druhé na žutie ,-) ,-) - to si vieš predstaviť tú srandu pri ich prehadzovaní , keď sme náhodou niekde na obede - berie si vždy oboje so sebou ,-) ,-) .. ale nie, vobec nezávidím túto peripetiu so zubami 8-| dúfam, že tie moje ešte dlho vydržia .... Ale k jadru veci - Evička, bomba recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:16)
Martinka... ďakujem za uznanie aj smiešnu historku o svokrovi - vedeli by sme si rozprávať, že? ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.12.2010, 15:59)
Ukladám k obľúbeným, rozhodne vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.12.2010, 16:03)
Ivanka... ďakujem za prejavenú dôveru (F) (F) (F) Vyskúšaj, naozaj to za to stojí a daj vedieť, či chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu