. .. .. .. .. .. .
. .

Penne s omáčkou Bolognese - RECEPT 35941

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Penne s omáčkou Bolognese


[ recept č. 35941 zo dňa  ]


Penne s omáčkou Bolognese


POTREBNÉ PRÍSADY

Penne (alebo iné cestoviny z tvrdej pšenice), cibuľa, cesnak, zeler, mrkva, paradajky, 500-700 g mleté mäso (originál recept bol pôvodne robený z konského mäsa, ale dnes sa doporučuje použiť 1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), pasírované paradajky (alt.paradajkový pretlak), soľ, mleté čierne korenie, bylinky - ideálne sú čerstvé, ale rovnako poslúžia aj sušené - bazalka, oregano, bobkový list, šľahačková smotana, plátok masla, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na bolognese je na mimibazare viacero - je to recept osvedčený a častokrát prispôsobený domácim podmienkam. Priznávam, že ich tiež robievam rôzne, ale dnes som si povedala, že idem na ne podľa starého talianskeho receptu a la "mamma". A sú naozaj výborné... veď skúste :)

Ja varím cestoviny nasledovne: do vriacej poriadne osolenej vody vysypem cestoviny, premiešam, počkám kým začnú vrieť, vypnem oheň, prikryjem ich pokrievkou a nechám bez miešania na sporáku 10 minút. Potom zlejem vodu - nikdy nepreplachovať studenou vodou!!! - dám ich do misy, poriadne zakvapkám olivovým olejom, premiešam a hotovo. Vždy sú akurát "al dente" - ako majú byť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...pripravíme si suroviny


...cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a dáme dusiť na olivový olej a plátok masla


...mrkvu a zeler si nakrájame na drobné kocky cca 5x5 mm


...do podusenej cibuľe a cesnaku vysypeme kocky mrkvy


...kocky zeleru


...pridáme kúsok masla a podusíme, kým zelenina nezačne voňať


...ochutíme soľou, prípadne solčankou


...pridáme mäso


...rozmiešame


...dochutíme čiernym mletým korením a bylinkami (mala som len sušené oregano i bazalku, preto som ich pridala už v tejto fáze, ak by som mala čerstvé prídám ich až v závere varenia), plus 2 ks bobkový list


...zalejeme vývarom (alt. bujónom)


...všetko spolu zamiešame a necháme variť na miernom plameni - hodinu netreba vôbec sledovať


...čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky - tie zimné sú farebne nič moc, tak som k nim pridala kvôli farbe aj konzervu paradajkového pretlaku


...paradajky pridáme k mäsovej zmesi


...pridáme pasírované paradajky a necháme všetko spolu prevariť cca 10 minút


...na záver zjemníme šľahačkovou smotanou, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa


...a je to



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch | Penne s omáčkou Bolognese | Stratené kura alebo "Ako Eviana prasknuté vajíčka od maminky a zvyšok údeného zo Silvestra využila" :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 7:42)
(Y) (Y) supeeer, túto omáčku milujem...myslíš, že by som tam mohla dať miesto klasického celeru ten stopkatý ? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.3.2011, 11:25)
Janka... jasnačka, že môžeš, stopkatým celerom nič nepokazíš :-$
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 12:06)
:-$ :-$ ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.12.2010, 8:34)
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00)
Ivetka, bude mi veľkým potešením... a ešte väčším ak mi dáš po vyskúšaní vedieť či a ako chutilo... ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.12.2010, 21:33)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) super receptík, Evka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00)
Želka, ďakujem za uznanie... recept starých talianských mám (Y) naozaj výborný a opäť finta so zeleninou, je tam nakrájaná naozaj na jemnúčko, stratí sa v omáčke - aj nepapači zeleniny ju tak zjedia (Y)
Ani mne dokonca tu ani zeler nevadil a inak ho nezjem - len v sviečkovej rozmixovaný ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.12.2010, 19:09)
:-o (pl) (pl)ooooch evulik to vyzera strasne bozsky 8o| 8o|ja milujem bolognese vsade ci na spagetach,lasagniach alebo takto s penne.mnaaaaaaaaaaam.urco vyskusam a apropo: na troch kralov robim Morove kurca ,-) :-) (radost) (radost)uz sa tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 15:58)
Slávuška, ďakujem za uznanie (F) (F) (F)... tiež bolognese milujem a ako píšeš možno ju použiť rôznym spôsobom, výborná do lasagní (Y)
Veľmi sa teším, že ideš vyskúšať Morové kurča a neviem sa dočkať Tvojej reakcie po ochutnaní (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.12.2010, 18:29)
receptík ukladám do zbierky na vyskúšanie (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu