Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup)

kucharronald - bez fotkykucharronald, 1. septembra 2010

Moje 3. obľúbené jedlo :)

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

2 kg
500 g
3 dcl
250 ml




Postup

  1. 1

    Na jedlo si treba zaobstarať takýto vrták :)

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme klobásovú zmes...Keď v obchode nenájdete, tak si kľudne vyrobte sami...potrebujete mleté bravčové mäso (500g) ,vegetu,červenú mletú papriku,mleté čierne korenie, kmín, cesnak, cibuľu a soľ. Všetko dobre zmiešate a dostanete klobásovú zmes :)

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky olúpeme, umyjeme a vyvrtáme s vrtákom.

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Dostaneme vyvrtané zemiačiky a vývrtky.

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky naplníme klobásovou zmesou. Potom ich poukladáme na plech, polejeme olejom, smotanou a posypeme korením na pečené zemiaky.

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme alobalom. Pečieme pri 230 stupňov cca 30 minút, kým zemiaky nezmäknú, alobal odkryjeme a dopečieme zemiaky.

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť prajem :)

    Vyvŕtané zemiačiky (fotopostup) - obrázok 7

Diskusia k receptu

forneta
=DD dobrý nápad wrtať ro zemiakov a dobrý recept... =DD diky moye... KK...
ketty3811
ako som ti už dnes písala,si fakt šikovný.Takýto vrták mám,takže určite vyskúšam.
jody
Velmi zaujimave. Len nemam taky vrtak, skoda.
evanaaa
Ja ho teiž mám, ale mňa draho nevyšiel - kúpila som ho v Bratislave na Miletičke, kde ho predvádzal jeden pán a ešte iné pomôcky okrem toho.Ale to je viac ako 10 rokov.
evanaaa
A k receptu : páči sa mi a chcem vyskúšať chuť zemiečkov poliatych smotanou, ale musí to byť šľahačková?
kucharronald
My sme už vyskúšali všetky chute smotanových zemiačkov :) Veľakrát sme mali maggy nápady, kde sme museli zemiačiky poliať :)
Pravdaže, keď máme doma kyslú 16% Môžme pridať trošku vody, zamiešať a naliať na zemiačiky...musí to byť kvapalné, aby ta to dalo liať...keď nebude kvapalné, tak ostane akoby tvarohový...
zdezda
Mňaaaam, namiesto toho vrtáka skúsim použiť pomôcku, ktorou vyberám stred jabĺk, myslím, že by to malo fungovať, akurát nebudem mať špirálky ale valčeky:-)))))
alexdidi
Pekné sú tie tvoje zemiačiky....taký vrták mám tiež už roky rokúce, už som naň aj pozabudla....ďakujem za pripomenutie....a tie zemiaky poliate smotnou sa robia na rôzne spôsoby a nazývajú sa Gratinované zemiaky....sú výborné, mám ich rada....
garanco
Milý Ronald, pekný a dobrý recept. Taký vrták mám, je starší ako Ty, ale takmer nepoužitý. Recept mi ho pripomenul, tak zemiačky podľa neho /Tvojho receptíka/ urobím.
bambulka51
veru fajnský recept už je zimšie zemiaky sme si už vo veľkom/od Poliakov/ kúpili tak mi nič neprekáža sa do nich,,pustiť:D
kucharronald
ďakujem :) Treba pohľadať vrták a spraviť toto výborné jedlo :) A keď nemáte, skúste s nožíkom vyvrtať dieru :)
evanaaa
No, s nožíkom by to bolo horšie, skôr s tým vykrajovačom na jablká. Ronald, ja som mala na mysli sladkú smotanu, nie kyslú, ale 10 - 12 stupňovú, šľahačková je trochu tučnejšia, preto.
sovka62
Ja do nich po vyvŕtaní vopchám tú tenkú klobásku, podľa možnosti štipľavú. Prirežem podľa veľkosti zemiaka. Pečiem ich vo vymastenom plechu posypané rascou, bez smotany.
zitar
Ten vrták mám aj ja asi tak "100 ročný" a konečne viem, na čo ho použijem. Fajn
cvikla
sept.17.2010
sovka62 tvoj napad sa mi paci.
jerica
vrták mám ešte z obdobia socíku , občas som ho použila , len zemiak som pevŕtala ako ementál , robila som si len slimáčiky.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia