Zelená fazuľka s kuracinou po Thajsky

2010 - bez fotky2010, 27. mája 2010
Zelená fazuľka s kuracinou po Thajsky
Foto: 2010

Takto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia Zobraziť celý popisTakto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia a predvarene mlade zemiaky a ozdobili nadrvenymi burskymi orieskami.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350  g
350  g
4 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1  strucik
2  lyzice
2  lyzice
100  ml
1 lyzica
2  lyzice
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zasada rychlej pripravy je si pred pripravit suroviny a vsetky ich rychlo zmiesat vo woku. Takze zemiaky osupeme a nakrajame a dame uvarit to osolenej vody. Kuracie prsia nakrajame na drobnejsie kusky a dame k oprazenej cibuly a cesnaku, oprazime kratko a dame podusit do makka v kuracom vyvare alebo podliate vodou. Zelennu fazulku karajacom nakrajame po dlzke , mi mame radi chrumkavu tak ju ani nepredvarime lebo miesanim vo woku na silnom plameni sa rychlo spravi. Papriku nakrajame na tenke pasiky a na velmi drobno jednu mensiu fefronku.

  2. 2

    Do woku dame lyzicu oleja a dame 2 lyzice Thajskej cervenej kari omacky prehrejeme cca. 2 minuty.Pridame na drobno nakrajanu papriku a feferonku. Po chvilu pridame nakrajanu fazulku a a premiesavame.( Ked mame radi makku podlejeme vodou a podusime podla chuti).Pridame pripravene kuracie maso, predvarene zemiaky ochutime , rybacou omacku alebo solou a korenim, a trochou bazalkovych listkov a na drobno nakrajanymi kafirovymi listkami alebo nastruhanou korou z limetky.

  3. 3

    Poriadne premiesame na silnom plameni vo woku cca. 2-3 minuty. Servirujeme s nadrobno nadrvenymi burskymi orieskami ( nam prihoreli ). servirujeme same alebo s ryzou.

Diskusia k receptu

sandratamer
toto je jeden z mála spôsobov prípravy, kedy by som bola ochotná zjesť zelenú fazuľku...
sjuz
sandra - ja som tiež kedysi nemala rada zelenú fazuľku, ale teraz si ju robievam na masle ako prílohu, a so slaninkou...
kabelka
ja robim fazulove struky zapekane so zemiakmi na sposob francuzske zemiakmi,ale struky uvarim vopred s bujonom .je to vynikajuce.podavam to so salatom alebo uhorkou.
bozulka
@2010 ako vždy zaujímavé a určite výborné-beriem.Práve som kúpila čerstvú fazuľku už viem čo s ňou.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia