Veľmi jednoduchý a rýchly ...
Postup
-
1
P o t r e b u j e me: 1 kg malín, 1 kg kryštálového cukru alebo želírovacieho cukru a šťavu z jedného citróna. P o s t u p: Maliny a cukor striedavo navrstvíte do zaváracieho hrnca a prikryté nechajtme cez noc stáť.
- 2
Na druhý deň pridajte do hrnca citrónovú šťavu z jedného citróna, a zmes pomaly uveďte do varu a miešajte až kým sa vám cukor celkom nerozpustí.
- 3
Po rozpustení cukru zvýšte teplotu a na prudkom ohni varte 20-25 minút. Počas varenia je dobré stále miešať , aby sa džem nelepil.
- 4
Polovicu alebo aj 2/3 džemu prelisujte cez sito a všetko nechajte ešte 5 minút bublať na malom plameni. Po odstavení nechajte džem zopár minút odstáť, a potom ho môžete naložiť do vysterilizovaných pohárov a uzavrieť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu