Foto: Robert Hüttner, Stanislav Malák
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
Krém: | |
4 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
1 PL |
|
500 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Korpus: | |
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 dl |
|
dl |
|
1 |
|
1 |
|
|
|
Na ozdobu: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Krém: Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút − v žiadnom prípade nie menej! Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Maliny prelisujeme hustým sitom. Ochutíme cukrom, a pálenkou. Následne pridávame do krému po kvapkách za stáleho opatrného miešania metlou.
- 2
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšlaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predhriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút.
- 3
Po vychladnutí korpus rozrežeme, poukladáme rozmáčané maliny a naplníme krémom. Dozdobíme čerstvými malinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu