Marocké kuracie prsia

ethanel - fotkaethanel, 7. mája 2012
Marocké kuracie prsia
Foto: ethanel

Možno veľa ľudí zaujme hlavne fotografia a povie si ,, kuracie prsia po marocky, čo je na nom tak marocké ? ,, no i Zobraziť celý popisMožno veľa ľudí zaujme hlavne fotografia a povie si ,, kuracie prsia po marocky, čo je na nom tak marocké ? ,, no i marocká kuchyňa môže byť moderná a moderne podaná. Nakoľko moja manželka je celiatička musel som pozmeniť recept a vynechať kuskus a bulguru no a pretože je alergická na papriku tak aj papriku ale hlavná receptúra korenín ostala nezmnenená.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
2 ks
250 g
4 ks
200 g
4 ks
5 ks
8 ks
4 ks
1-2 ks
4 ks
2 g
2 g
2 g
2 g
2 g
1.5 cl
600 ml




Postup

  1. 1

    Rúru si zohrejeme na 160C, kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme citónovou šťavou a olivovým olejom, spolovice obalíme v strúhanke zmiešanou so soľou, koriandrom, korením, rascou a takto pripravené prsia vložíme na olejom vymastený pekáč a dáme piecťt na stred cca 30-40 minút. Treba dávať pozor aby sa nevysušili, hlavne doba pečenia záleží od veľkosti pŕs.

  2. 2

    Scedený cícer si roztlačíime, pridáme pretlačený cesnak, 1.5 čl arganového oleja, 300ml kuracieho vývaru a rozmixujeme na kašu, vložíme do hrnca pridáme ďaľšiu polovicu vývaru, všetky koreniny ktoré si zmiešame v miske a varíme asi 30 minút za občastného miešania, opäť dobre rozmixujeme ponorným mixérom, scedíme cez najjemnejšie sito a varíme až sa nám voda nevyvarí a neostane nám kaša podobná homous, odstavíme a vložíme do studeného kúpeľa. Neskôr dochutíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Citrónovú omáčku si pripravíme tak že šťavu s citrónov, vodu, marhule, ďatle a hrozienka privedieme k varu, keď máme všetko uvarené do mäkka použijeme ponorný mixér a všetko rozmixujeme na omáčku, chuťovo by mala byť sladko kyslá, ak sa vám zdá príliž kyslá oslaďte cukrom.

  4. 4

    Mladé šampiňóny si očistite a nechajte v celku, mladý pórik nakrájame a cuketu prekrojíme na polovicu. Na rozohriatu panvicu pridajte maslo a olej, orestujte hlávky šampiňónov dozlatova, pridajte pórik a orestujte, okoreníme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Prekrojenú cuketu na polovicu, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a zľahka opečieme alebo sparíme na bambusovom paráku ,, to je na vás ,, ...

  5. 5

    Toto jedlo by sa malo podávať ešte s kuskusom alebo bulgurom ale nakoľko moja manželka je alergická na papriku a lepok kuskus som musel vynechať. Kuskus alebo bulgur si pripravíme asi takto. Bulgur sa buď namáča vo vode v pomere 1:2, alebo sa pár minút povarí pod pokrievkou. Keď bulgur nasiakne vodou, zmäkne a je pripravený na konzumáciu. Kuskus nasypte do hrnca, osoľte a prelejte vriacou vodou alebo vývarom - riaďte sa pritom pokynmi na obale kuskusu, väčšinou sa používa pomer voda - kuskus 1:1. Kuskus s vodou premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte asi 7 min nasiaknuť. Nakrájajte 1x červenú papriku, 1x žltú papriku, 1x zelenú papriku, hrsť čerstvého koriandru ,, listov ,, PL olivového oleja a 150g Bulguru alebo Kuskusu. Papriku nakrájame na drobné kocky, primiešame olivový olej, Burguru alebo Kuskus a dochutíme nakrájaným koriandrom, soľou. Prajem dobrú chuť.

    Marocké kuracie prsia - obrázok 5

Diskusia k receptu

bibia1
nádhera, ako vždy, a rada by som aj ochutnala - vyzerá to lákavo :)
borek
Dobrý den, co je to "cícer" po česku, děkuji !
babav
Gurmansky recept ,krasne naservovane jedlo...ako vzdy;-)
ethanel
Dakujem kocky za zastavenie a zhodnotenie raz by som vas rad hostil :)
helca103
keby mi to niekto urobil to by bola paráda :-) foto ako vždy úžasné
jerica
Pohladenie nielen OKA , ale aj jazyka:-)) perfektné profíka ):-°)klobúk dolu.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia