Marhuľové kocky fotorecept

maja22 - bez fotkymaja22, 5. januára 2013
Marhuľové kocky (fotorecept)
Foto: maja22

Tento recept sem chcem dať, lebo doteraz som sa s takým nestretla. Ja som sa k nemu dostala vďaka narodeninovej oslave mojich synovcov. Hľadala Zobraziť celý popisTento recept sem chcem dať, lebo doteraz som sa s takým nestretla. Ja som sa k nemu dostala vďaka narodeninovej oslave mojich synovcov. Hľadala som ho medzi rôznymi receptami, no nepodarilo sa, tak som si ho potom musela vyžiadať od tety. Netuším vôbec pôvod tohto receptu, takže neviem kto je autorom, no mojej rodine a zatiaľ všetkým čo ho ochutnali veľmi chutil, tak dúfam, že bude aj vám.

Suroviny

Cesto:
6 ks (celé)
240 g
240 g
1/2
1 PL
Krém:
1 l
300 g
4 ks
3 ks
2 ks
500 g (alebo maslo)
Čokoládová poleva:
100 g
50 g (stužený tuk)
Ďalšie:
1 veľký pohár
500 ml




Postup

  1. 1

    toto sú potrebné suroviny

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja si najprv uvarím žĺtkový krém: 2/3 mlieka s cukrom privedieme k varu v 1/3 mlieka si rozmiešame krémové prášky Zlatý klas spolu so žĺtkami a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Tento zasypeme vanilínovým cukrom, aby sa nám nevytvorila kôra. Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho vyšľaháme a po častiach pridávame mäkké maslo.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokiaľ nám puding chladne, tak si urobíme cesto: celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pred koncom pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 10-12 minút .

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z plátov odstránime papier na pečenie Jeden plat natrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť (čokoládová poleva: nad parou si roztopíme mliečnu čokoládu spolu s Cerou)

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po stuhnutí opačnú stranu natrieme marhuľovým džemom a priložíme druhým platom, ktorý pokvapkáme šťavou z kompótu a natrieme tenkou vrstvou krému rozložíme odkvapkane marhule a natrieme zvyšným krémom ( ja krem rozdeľujem na polovicu ) Necháme stuhnúť.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vyšľaháme smotanu s 2 lyžicami práškového cukru - ja používam namiesto 33%-nej smotany (živočíšnej) rastlinnú a to HOLÉ netreba ju už sladiť, lebo je osladená. natrieme ju na krém

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na vrch nastrúhame čokoládu.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokrájame na kocky - podávame na tanieriku Prajem dobrú chuť a dúfam, že aj Vám bude chutiť :-)

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

violetacamorova
este som s s takym nestretla, len na tom starodavnom bratislavske rezy sa natierali platy cokoladovou polevou a ked stuhla tak sa pokvapkali sirupom a nenatretymi platmi sa spojili marhulovym dzemon najcastejsie. Tvoj je krasny vysokansky, stoji za vyskusanie.
medulienka122
vyzerá to fantasticky, robievam podobne, ale len z 1/2 dávky - pre nás tak akurát, máš ho ukážkový:-)
dandulka
Pekný recept, len neviem či som to správne pochopila. Ten plát poliaty čokoládou je zospodu koláča?
gordonko
@dandulka ... ten s čokoládou naspodku porieš lekvárom a zasa ho otočíš tak ,aby lekvár ,,sadol,, na puding a čokoláda bude zasa hore
maja22
@gordonko .... jeden plat natrieš tou čokoládou, necháš stuhnúť, potom otočíš a natrieš džemom, takže čokoláda je zospodu koláčika a potom ten druhý plat dáš na ten džem a pokračuješ :)
helca103
ja tú spodnú časť oznám ako Bratislavské rezy a robím ich dosť často, no tá plnka a šľahačka je pre mňa novinka. Takže ukladám lebo kombinácia je zaujímavá. Ešte sa chcem opýtať kde kupuješ tú šľahačku lebo ja som ju doteraz videla len v Metre a tam sa dostanem tak 1x do roka. Zároveň Ťa chcem privítať medzi nami na Vareche a samozrejme chcem pochváliť zákusok :-)
kimlo
V podobných receptoch vpravo sú dve navlas podobné fotky podobného koláčika, ktovie ktorá z nich je tá pravá...
evanaaa
Krásny je a aký vysoký. Taký tu asi ešte nebol, ale @kimlo , pozerám napravo a nevidím, čo máš na mysli, aký koláčik?
Pardon, @maja22 , som to sem k tej pochvale pripísala, len som chcela vedieť, aké koláčiky.
maja22
@helca103 ... tak ja som z východu a šľahačku nakupujem v Milk-Agro, no neviem či majú aj u Vás predajne.
A ďakujem za privítanie medzi vami na Vareche a samozrejme aj za pochvalu koláčika
maja22
@kimlo .... ja sa tu veľmi neviznám, lebo dá sa povedať, že som tu nová, takže neviem aké fotky tu sú. Tento recept som sem pridala na podnet mojej švagrinej, lebo jej veľmi chutí a ona dosť prezerá stránky s receptami a vravela, že taký nikde nenašla, tak preto som ho sem dala. Určite som nikoho nechcela uraziť a ani kopírovať.
kacickaja
Áno, áno, bolo to na môj podnet :-) je finomský, vrelo odporúčam, má na svedomí 2 vianočné kilá navyše :-) a možno aj viac. ale nedalo sa odolať. Je lahodný a vďaka marhuliam osviežujúci. A tá čokoládka na spodku - no mňam :-) a ešte musím vypichnúť, že bol krásne nakrájaný. :-) Že švagrová? :-D
maja22
@kacickaja ... jooooj to som tam zabudla napísať, že nejde o to ako je to upečené, ale krájanie je dôležité ( môj manžel to krájal ) :-D
violetacamorova
este som s s takym nestretla, len na tom starodavnom bratislavske rezy sa natierali platy cokoladovou polevou a ked stuhla tak sa pokvapkali sirupom a nenatretymi platmi sa spojili marhulovym dzemon najcastejsie. Tvoj je krasny vysokansky, stoji za vyskusanie.
medulienka122
vyzerá to fantasticky, robievam podobne, ale len z 1/2 dávky - pre nás tak akurát, máš ho ukážkový:-)
dandulka
Pekný recept, len neviem či som to správne pochopila. Ten plát poliaty čokoládou je zospodu koláča?
gordonko
@dandulka ... ten s čokoládou naspodku porieš lekvárom a zasa ho otočíš tak ,aby lekvár ,,sadol,, na puding a čokoláda bude zasa hore
maja22
@gordonko .... jeden plat natrieš tou čokoládou, necháš stuhnúť, potom otočíš a natrieš džemom, takže čokoláda je zospodu koláčika a potom ten druhý plat dáš na ten džem a pokračuješ :)
helca103
ja tú spodnú časť oznám ako Bratislavské rezy a robím ich dosť často, no tá plnka a šľahačka je pre mňa novinka. Takže ukladám lebo kombinácia je zaujímavá. Ešte sa chcem opýtať kde kupuješ tú šľahačku lebo ja som ju doteraz videla len v Metre a tam sa dostanem tak 1x do roka. Zároveň Ťa chcem privítať medzi nami na Vareche a samozrejme chcem pochváliť zákusok :-)
kimlo
V podobných receptoch vpravo sú dve navlas podobné fotky podobného koláčika, ktovie ktorá z nich je tá pravá...
evanaaa
Krásny je a aký vysoký. Taký tu asi ešte nebol, ale @kimlo , pozerám napravo a nevidím, čo máš na mysli, aký koláčik?
Pardon, @maja22 , som to sem k tej pochvale pripísala, len som chcela vedieť, aké koláčiky.
maja22
@helca103 ... tak ja som z východu a šľahačku nakupujem v Milk-Agro, no neviem či majú aj u Vás predajne.
A ďakujem za privítanie medzi vami na Vareche a samozrejme aj za pochvalu koláčika
maja22
@kimlo .... ja sa tu veľmi neviznám, lebo dá sa povedať, že som tu nová, takže neviem aké fotky tu sú. Tento recept som sem pridala na podnet mojej švagrinej, lebo jej veľmi chutí a ona dosť prezerá stránky s receptami a vravela, že taký nikde nenašla, tak preto som ho sem dala. Určite som nikoho nechcela uraziť a ani kopírovať.
kacickaja
Áno, áno, bolo to na môj podnet :-) je finomský, vrelo odporúčam, má na svedomí 2 vianočné kilá navyše :-) a možno aj viac. ale nedalo sa odolať. Je lahodný a vďaka marhuliam osviežujúci. A tá čokoládka na spodku - no mňam :-) a ešte musím vypichnúť, že bol krásne nakrájaný. :-) Že švagrová? :-D
maja22
@kacickaja ... jooooj to som tam zabudla napísať, že nejde o to ako je to upečené, ale krájanie je dôležité ( môj manžel to krájal ) :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia