Mocca roláda

matased - fotkamatased, 3. októbra 2010

Tento recept mám z jedného časopisu už asi 5 rokov a robím ho veľmi často - manžel a ja ľúbime všetko kávové...

1 roláda
porcia
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
70 g
20 g
40 g
Plnka:
2 ks
100 g
250 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme kakao, preosiatu múku a na záver primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 min. Po upečení roládu vyklopíme na vlhkú utierku aj s papierom, zavinieme do rolády a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na plnku vyšľaháme nad parou vajcia s cukrom a necháme vychladnúť. Zmaknuté maslo a instantnú kávu vyšľaháme na penu a postupne pridáme vajcový krém.

  3. 3

    Vychladnutú roládu rozbalíme, natrieme plnku, znova zrolujeme a ozdobíme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia