Foto: 2010
"Apple Charlotte" je tradicny anglicky recept zo 17 storocia kde biely chleba je naplneny varenymi jablkami a peceny v trube.Toto je moderna verzia Zobraziť celý popis"Apple Charlotte" je tradicny anglicky recept zo 17 storocia kde biely chleba je naplneny varenymi jablkami a peceny v trube.Toto je moderna verzia tak ako ju robim ja , mozno ze aj dalsich tisic ludi kazdy trosku inac podla svojej chuti.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do panvice dame roztopit maslo pridame ocistene nastruhane jablka , praskovy cukor jednu skoricu, citronovu koru, klinceky a dusime do makka cca . 10 minut ( povodny recept je uplne na pyre). Nam stale ostali male kusky.
- 2
Male formicky vymazeme maslom ( povodny tradicny recept pise natriet maslom platky chleba z obidvoch stran). Z nakrajaneho bieleho chleba okrajame korky a natlacime do formiciek.( tradicny recept natiera chleba z vnutra tiez vyslahanym vajickom). Do chlebom vystlanych formiciek sme naukladaly uvarene jablka. Z chleba sme si vyrezali kruh -poklop a zatlacili sme dno formiciek.( Povodny recept vo velkej forme pise odlozit zatazene na hodinu).
- 3
Do rozohriatej rury na 200 C sme dali piect na cca . 30 minut . Opatrne sme vyklopili z formiciek a natreli rozriedenym teplym marhulovym lekvarom. Aby sme dostali pekny lesk a chut.
- 4
Tradicny recept sa serviruje so sladkou smotanou. My sme si zvolili cokoladovy puding a slahacku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto je skor taka restauracna verzia "obycajnej" zemlovky , hlavne sa da za nu viac uctovat ked ma take pekne meno ako "apple Charlotte".My mame taky plech co ma v sebe vytlacene tieto male babovkove formicky to ide rychlo natlacit.