Moja živánska fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 16. januára 2011
Moja živánska (fotorecept)
Foto: dorisa

Kúpila som krkovičku a nevedela som, čo z nej. Napadlo ma,že bude dobré zas urobiť živánsku. Dnes bola na obed.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks, plátky
2 ks
100 g, domáca
100 g, prerastená
9 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na alobal položíme jednotlivé mäská , potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každy plátok. Každé mäsko na iný alobal.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom na mäsko navrstvíme pokrajanú klobásku, cibuľu a slaninku.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec na vrch dáme pokrájané zmiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Možeme pokvapkať olivovým olejom.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom balíčky rozbalíme a nechame dopliecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každy može dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K obedu pasuje aj vychladené pivečko.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
takto ju robim aj ja. kazdy dostane svoju kapsicku... a ked dojdem ku svokrovcom, tam sa robi na ceeeelom plechu ;)
ketty3811
mňam,mňam.živánsku mám rada.Keďže do leta je ďaleko,aby sme ju urobili v prírode,tak si musíme vystačiť takto.Ja väčšinou krájam mäso na kúsky a robím na veľkom plechu,ale vyskúšam takto,každý bude mať svoju porciu.:-)
tinca
@dorisa robím podobne, len ja dávam na alobal prvé zemiačky. Servírujem priamo v alobale a mäsko čo je hore nakoniec zagrilujem do chrumkava.
tinca
a zabudla som strašne veeeľa cibule, to je pravá chuť živánky:-)
evanaaa
A ja by som si dala. A tiež robievam na veľkom plechu, môj muž to má rád, ale aj ja, stou šťavičkou. Ale nabudúce skúsim takto do alobalu, kedysi som tak začínala.
tatranka
Veru by som si dala.Robievam podobnú a tiež v alobale.Len sa tak za ňou zapráši.No najradšej mám živánku robenú vonku v prírode,spojenú s kopcom pekných zážitkov.
anina43
myslim, že živánsku má každý rád a je super, že si nám ju pripomenula, je výborná aj táto v zimnom prevedení a v alobale, a tiež v letnom s pridaním zelenej papriky a paradajok, vďaka za tvoj recept i pekné zobrazenie, teším sa na ďalšie pochúťky z tvojej kuchyne
torticka
Dorisa, ak budeš tej lásky, tak pošli mi toto mňam. Ja viem, môžem si ju urobiť aj sama. Ale keď od Teba vyzerá tak krásne.
dorisa
@torti čka, posielam:))))))))))))))))))))))))), len, či to cestou niekto nezje:((((((((((((((((((((((((((((((!Sranda musí byť, aj ked živanska nebude, že????Dakujem za uznanie a všetkym za komentáriky.
diabambulka
vyzerá to výborne podobne ju robievam aj ja, nezostal ti náhodou ešte nejaký kúsok:-)))))
dorisa
@diabambulka , akurát priateľ dojedá, rozvoniava celý byt, urobila som len tri,mne, vnučke, a jemu,ale vnučka ma ohrdla, tak priateľ s radosťou doje. Na chate robievam aj na murovanom grile, je to fajnotka. Ďakujem za komentárik.
cica2
wau, mňam:)....vďaka za dobrý tip na víkend;)
jarunka
Tiez to robime vonku na grile v lete. Vynikajuce.
talia
Ja robievam to iste,ale všetko davam opačne ako prve davam zemiaky,zakrijem cibulou,klobaskou,potom mäsom a navrch davam slaninu samozrejme všetko je ochutene.
dorisa
@miroslav2410 , som rada, ďakujem, nazdravie. @talia , skúsim aj ja prehodiť poradie, vidíš, zvyk je železná košela, nikdy ma to nenapadlo.
marauder
Jednoznačne najlepší recept na živánsku! Olivový olej určite nie!
Zemiaky navrch a otvorené zapiecť - úžasné!!!
dajanca
no idem na to... kým príde manžel z práce bude hotová... vďaka za typ
:-)
hanach
spomienka na leto vonku ale pri chladnom počasí vynikajúci nápad urobiť si ukladám.
dorisa
@hanach , musím aj ja spraviť doma, dávno sme nemali:) ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia