Moje tuwo shinkafa

2010 - bez fotky2010, 7. marca 2015
Moje tuwo shinkafa
Foto: 2010

Robil som v zahrade a nedaval pozor a ryza sa rozvarila na kasu.Co s nou? skoda vyhodit. Tak som spavil upravenu verziu nigerijskej klasiky Zobraziť celý popisRobil som v zahrade a nedaval pozor a ryza sa rozvarila na kasu.Co s nou? skoda vyhodit. Tak som spavil upravenu verziu nigerijskej klasiky tuwo shinkafa. http://www.allnigerianrecipes.com/fufu-recipes/tuwo-shinkafa.html

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 guľatá




Postup

  1. 1

    Klasicka severo nigerijska verzia je len neochutena ryza a voda. Pouziva sa kratsia ryza ktora ma tendenciu sa lahsie rozvarit a zlepit.

  2. 2

    Neochutenu (neoprazenu) ryzu dusime do velmi makka a s plochou varechou ju mesiame a pritlacame a steny hrnca ako by sme robili zemiakove pyre az ju vymiesame a skrob v ryzi ju zahusti na kasu.

  3. 3

    Zobere potravinovu foliu a dame do nej lyzicu dve kase, postlacame a vyformujeme gulky. V Nigerii sa tieto ryzove gulky podavaju ako priloha k polievke podobne ako nase knedlicky.

  4. 4

    Moja verzia- fuzia, ryzu som osolil a prifarbil kurkumou.

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi,že si sa priznal k nehode z ryžou.No ešte viac sa mi páči,ako umne si si vedel poradiť.
To je tiež veľmi dôležité v kuchyni urobiť prednosť z nie vydareného...a tebe sa to podarilo dokonale.
motyka
Oceňujem a chválim ľudí, čo si vedia takto dokonale poradiť v kuchyni. Chuťovo to iste bolo výborné. Niekedy vyskúšam aj keď sa mi nerozvarí ryža. Ako obmena prílohy - vynikajúca.
2010
Pred par dnami tu bol komentar ktory ma zaskocil, kde jedna varechacka prehlasila ze by nedala neochutenu ryzu ani psovi.
Nigeria je krajina 170 milion kde ryza je jedna z hlavnych potravin a a toto je jeden zo sposobov pripravy ryze- fufu je perfektny ked polievka - omacka je pikantna a ryza absorbuje chute ovela lepsie ako ked je oprazena.
PS: V Nigerii som zil 3 roky.
micanela
dobry napad - mne sa tiez podarilo zabudnut tak som k tomu dala vajce, zeleninu, proste co dum dal a boli placky
frezia68
Síce dávaš recept na zaujímavo upravenú ryžu(môže byť guľatozrnná na takú úpravu? ),ale mne by sa páčilo aj to ostatné na tanieri :-)
kukulienka71
takéto nápady vítam. Bez vajca, bez múky guľková vložka do polievky, či kapusty. Aj celá porcia je zaujímavá.
marcel83
Pekný recept a pekné využitie. Zaujala ma tá hubovo-mrkvová príloha. Nedáš recept? A hlavne "vidno krásne vypečenú kôrčičku na povrchu mäsíčka, zvnútra šťavnaté a mäkkučké ako masielko"... ;)
pusta1
výborné využitie ryže, skvelá príloha ku všetkému, hlavne k jedlám na šťave, myslím, že takéto ryžové guľky by sa dali aj opiecť alebo vypražiť, či plniť a rôzne ochutiť, farebne je tvoj receptík na nový spôsob veľmi pekný.
@2010 , chcem sa ťa spýtať, ryža varená sa zrejme skôr rozvarí ako predtým opražená na tuku???
si úžasne kreatívny, skvelý nápad!
*****
2010
Dakujem za pekne komentare, ono to malo byt povodne pecene kura s ryzou... ryza sa rozvarila a kurca sa upieklo az moc, tak chybalo daco stavnate tak som pridal rychlu cinu. Cibula, cesnak, do rozpaleneho woku na drobno nakrajane mrkva a stonkovy celer na koniec hriby, oprazit a podliat vyvarom, podusit do makka a ochutit sojovou omackou a hoisin omackou.
evanaaa
@marcel83 , ty si beťár :)))
Na tomto reecpte je vidno, ako sa dajú "opraviť" a využiť chyby v kuchyni.
rela
Já by som to nazvala "z núdze cnosť" ale vyzerá to veľmi dobre. Šikovný pán kuchár.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia