Kuracie soté
Kuracie soté

Moravanské kuracie rezance fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 2. marca 2023
Moravanské kuracie rezance (fotorecept)
Foto: kimlo

Trocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov. Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je veľmi všestranné, toto je jeden Zobraziť celý popisTrocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov. Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je veľmi všestranné, toto je jeden z mnohých spôsobov na výborné jedlo trocha netradičnej, ale lahodnej sladkokyslej chuti.
Zdroj: internet

Suroviny

2 ks
2 ks
1 PL
2 PL kvalitná
330 g
2 KL (Gustin)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia opláchneme, osušíme a narežeme na rezance.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme ich sójovou omáčkou a olejom, okoreníme, premiešame a dáme chladničky odležať asi na 2 hodiny.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Moravanku scedíme a väčšie kusy zeleniny pokrájame na menšie časti. Nálev odložíme.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji orestujeme nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kuracie mäso a prudko opečieme do biela.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme zeleninu z Moravanky a horčicu. Krátko orestujeme.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme polovicu nálevu, prípadne dolejeme vodou a dusíme zakryté asi 15 minút.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vo zvyšku nálevu rozmiešame kukuričný škrob...

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a pridáme k mäsu. Potom už varíme asi 1 minútu. Ochutíme chilli omáčkou alebo štipkou cukru, prípadne soľou.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo ryžou. Posypeme nasekanou vňaťou z cibuľky.

    Moravanské kuracie rezance (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sracz
Vyborný recept na jedlo zo Slovácka a úžasnou jemnou chuťou! Veruže si múdro "zakýval rozumom", @Kimlo kamarát a ja moravskú kuchyňu doslova zbožňujem!
kimlo
@sracz (2.3.2023 20:28)
Vďaka Feri, na českú a moravskú kuchyňu som aj ja zaťažený, aj keď toto asi nepatrí medzi tie tradičné, veľmi som si pochutil.
chemik
@sracz (2.3.2023 20:28)

Pobavila mne pochopitelná zmýlená mezi moravanskou a moravskou kuchyní, ale salát Moravanka je v Česku tak populární ve studené i teplé kuchyni, že by se mohl propagovat za regionální specialitu moravské kuchyně. Značnou nevýhodou je, že od minulého roku inflačně zdražil 5x...
farbuska
Moravanku tiež rozlične používam v kuchyni, ale takto mi to ešte nezišlo na um. Rada vyskúšam. Vďaka za ďalší inovatívny prístup a inšpiráciu.
kimlo
@chemik (3.3.2023 13:59)
Veru všimol som si, zdražela aspoň o 100%. Našťastie ju tak často nepoužívam. Spraviť to obchodný reťazec v Nemecku, tak mu to nekupujú a asi by si to nedovolil. Holt, iný kraj, iný mrav.
1x kvakac
chemik
@kimlo (4.3.2023 14:58)

Fakt zdražila 5x, protože u nás jsou kupujícími poddajní Češi, kteří si nechají od řetězců líbit cokoliv nehorázného, kdežto Slováci jsou tvrdé nepoddajné hlavy a já Čechoslovák si můžu aspoň stěžovat na nesprávném místě.
evusik
krásne a určite výborné jedlo :-) o tom nepochybujem ale ten nôž?!?! ja som zaťažená na dobré nože, pochváľ sa odkiaľ ho máš :-)
kimlo
@evusik (3.4.2023 10:20)

Momentálne mám najobľúbenejší jeden z damaskovej ocele, je na ňom 64 vrstiev, bol drahší ale cena je velmi dobre vyvážená kvalitou, stále ostrý ako britva a aj ten zvuk 20cm čepele je iný, zvonivý, než u ostatných nozoch.


evusik
@kimlo (3.4.2023 16:11)
díky, že si sa podelil :) ja mám celkom dobré nože ale už by som potrebovala niečo nové, mám už nejaké tipy len si vybrať
1x kimlo
bugout
Zajtra skúšam recept, teším sa už dnes. A Hiromoto je výborný nožík, len náchylný na hrdzu, po použití umyť a osušit. Ideálne občas pretrieť ostrie kuchynským olejom. Keďže ho máš 5 rokov žiadna novinka pre teba, ale možno to pomôže niekomu inému.
1x kimlo
bugout
@kimlo (5.4.2023 18:16)
Zajtra na večeru skúšam. Moravanka je doma a mäso nachystané.... Prílohu si dám ryžu, alebo slovenskú ryžu ešte uvidím...
bugout
Neveril som, že to bude také dobré... Nabudúce to však asi, podlejem radšej vyvarom. Trochu mi vadila tá prenikavá "kyslá" vôňa moravanky, ale chuť vôbec... Síce trochu odbúram tú vôňu, ale prídem o chuť 😂
kvakac
Dnes urobené a ohromne dobré, veľmi nám chutilo. Vďaka za recept. Naďalej pridávaj takéto dobroty a ja si len pozriem a urobím - nemusím rozmýšľať čo uvariť. Nech máš stále veľa nápadov na takéto dobré jedla kamarát.


1x kimlo
kimlo
@bugout (7.4.2023 21:13)

Som rad že chutilo, neviem koľko si dal nálevu, je len polovicu a zvyšok voda, ta kyselkava chuť mi nevadila.
1x kvakac
kvakac
@bugout (11.4.2023 07:51)

Podlieval som nálevom a trochu aj vývarom. Mám rád šťavnaté, tak preto.
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia