Morčací guláš fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 26. augusta 2010
Morčací guláš (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v Zobraziť celý popisTento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v prírode ,ale už za stolom v jedálni.Atmosféru prežitého evokuje už len prípitok kališteka dobrej slivovičky a práve tento guláš.

25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kusy vykostené
5-6 kusov
5-6
4 veľké lyžice,naekanej
1ks
1ks
2ks
2ks
2 ks väčšie
1000 g
1 dcl
lyžica
pl káv.lyžičky
lyžica
pol lyžice
lyžica
podľa štipl.




Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji spením dve veľké na drobno pokrájané cibule.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cibuľka spenená,umyté vykostené morčacie stehná,pokrájané na kocky,pridám do rozpáleného tuku s cibuľkou,aby sa mäsko opieklo a uzavrelo.Nechám ho dusiť vo vlastnej šťave.Potom mäsko prichutím koreninami a pridám papriku aj paradajky.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto sa mäsko dusí asi 15 minút.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kolieska pokrájanú zeleninu primiešam k mäsku. Prilejem asi 4 dcl vody.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Za zeleninkou pridám na poli uvarené zemiačky aj s vodou,v ktorej sa varili.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Guláš zahusťujem dvomi na drobno nastrúhanými zemiakmi.Žiadna múka ani zásmažka.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na pol uvarené zemiaky pridané do gulášu.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto po doliati a varení získam 5l chutného,nie mastného gulášu,na ktorom si všetci pochutnáme.

    Morčací guláš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Kým si prečítate môj recept,rada by som dodala,že tento guláš je vlastne svojim spôsobom dietny.Nie sú tam mastné kúsky,hoci ich niektorí jedáci majú radi a guláš ako taký by vraj bez nich nemal byť.Je to možné.Aj ja keď som bola mladšia som zvládala aj tučnejšiu stravu.No trend je už iný a pochopili to viacerí.Doporučujem vyskúšať túto váru a viem,že nebudete sklamaní.
martina34
Máš pravdu tatranka, trend je iný a načo si ničiť zdravie ešte aj jedlom. Mám rada morčacie mäso a takáto kombinácia je určite chutná.
babav
Vyborne jedlo,krasne nafotene!Ja tiez obcas nahradzam obzvlast hovadzie maso morcacim.Gulas som z neho este nerobila,ale chilli a rizotto ano;-).
frezia68
Móčing je móčing,z toho mám najradšej a nemusím pridávať k tomu aj bravčové.Ale určite vyskúšam Tvoju verziu,lebo je ľahšie stráviteľná a určite bude aj chutiť :-)))
zdezda
...mňaaam, a s tou koreňovou zeleninkou...musí byť zdravý:-))
1x finczi
coldbery
Mám rada netučné jedlá a toto patrí medzi ne.....:-)))
alexdidi
Existujú stovky receptov na guláše a k tým ľahšie stráviteľným, zdravším, zato výborným patrí i ten Tvoj...tiež mám radšej takéto i keď pre chlapov musím robiť aj tie mastné, pikantné.....no tiež sú dobré, ale len ak si dáme máličko...
janazjarku
Zdá sa, že konečne urobím krok ku gulášu so zeleninkou a prekvapím manžela a možno to bude práve súčasť obeda na ktorý sa pozvali moje deti po návrate s amerického výletu :-) keď som sa ich opýtala, že aké slovenské jedlo mám pripraviť dostala som odpoveď : HAMBURGER :-D
takže ďakujem za nápad ! Ukladám do KK
elisticka
Martuška ty si urobila receptík aj pre mna!!!moju dietku a uz viem co si dnes uvarim.ale vynecham zemiacky.lebo kila idu zas hore:-((((((
ocenko
vyborny gulas ani ja uz nemozem mastne a tazke jedla vyskusam dobry napad
bozulka
@tatranka čo si urobila s kosťami?Polievočku?Ja keď vykostím hydinu a dusím vždy pridám aj kosti a pred dohotovením vyberiem a potom spapá susedov psík./Tie kosti samozrejme/...Ináč gulášik vyzerá výborne.
tatranka
@bozulka prepáč až dnes som našla tvoju otázku na kosti.Morčacie stehná som mala kúpené v Tescu a boli vykostené.Takže len čisté mäsko.Ináč všetky kosti z hydiny aj akéhokoľvek mäská varím a pochutí si na nich naša Sali,tiež fenka.
coldbery
Martuška ...guľašik na moju nôtu...nemastný...fajnotka...:)
finczi
Veľmi chutný guláš, ďakujem za tip. Určite zaradím do jedálnička aj u nás doma.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia