Morský vlk v soli fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 7. marca 2011

Jednoduchý recept na vychutnanie.

2
porcie
5 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné. Rybu umyjeme, šupín ju však nezbavujeme.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov si vyšľaháme sneh ktorý zmiešame zo soľou.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech nanesieme vrstvu soli zmiešanú s vyšľahaným bielkom. Položíme rybu a rybe do brucha dáme bylinky.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celú rybu pokryjeme soľou s vyšľahaným bielkom. Na záver spravíme cez soľ priečne ryhy, tieto oceníme neskôr.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a 35min.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočívať.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pomaly rozoberáme vzniknutú krustu, teraz sa nám hodia tie ryhy.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sa prepracujeme k rybe dáme dole kožu a začneme s hodovaním.

    Morský vlk v soli (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bejaja
ryby na akýkoľvek spôsob prípravy mám rada, takto som to ešte nerobila, zaujímavý recept, ukladám do KK a vyskúšam.:)
cica2
ryby máme radi, receptík ma zaujal a vitaj:))....a citrón by sa nemohol dať k tým bylinkám?....hmm, len kde ešte zohnať takú rybu?
matja
Už viac krát som uvažovala, že rybu upečiem v takejto slanej kruste, ale nevedela som či nebude potom príliš slaná ... Nebola?
bejda7
Už som niekde takéto niečo videla,ale rešcept som nemala,ďakujem a ukladám:)
aja1616
Pekné foto, lákavá a jednoduchá príprava. Môžem takto pripraviť pstruha? A môžem tam dať aj 2 ryby, alebo ich musím obaliť každú zvlášť? Ď.
agora
cica2, ja som pred vianocami kúpila v Tescu, chladenú, je podobná pstruhovi, ale podľa mňa má jemnejšie masko...
emilly55
morsku sol používam ale nevedela som že je aj hrubozrnna,receptik ma zaujal,ukladam určite vyskušam.
lyali
Musím vyskúšať takúto úpravu ryby! Som veľmi zvedavá, čo ten soľný kabátik urobí s chuťou ryby! Ak má morský vlk jemnejšie mäso oproti pstruhovi, ako píše @agora , tak to ma teší. Super! KK :-)
mirbod
som rybár ale tento spôsob som ešte nepoužil, ďakujem,skúsim to aj s inym druhom ryb
jerica
ryby zbožňujem , len pangača nemusím , Tvoj recept si ukladám KK :-)
matja
@jerica ja tiež pangasiusa nemusím, podľa mňa nemá s rybou nič spoločné :D
bozulka
Môže to byť aj pstruh alebo iná ryba,robila som to s rôznych a vždy to bolo dobré.Nedávno to som to videla aj na Paprike.Krásne fotky.
eraserhead
@aja1616 ja odporúčam každú rybu zvlášť, samozrejme na jednom plechu alebo kde to budeš piecť ich môžeš na jedno pečenie dať toľko koľko sa ich zmestí



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia