Foto: vavan
rýchlovka pre milovníkov pudingu kde namiesto piškóty môžete využiť aj piškótove odrezky
Suroviny
Piškóta: | |
6 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
6 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g /horká |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme piškótu:bielky vyšľahať s cukrom do husta, pridať žĺtky a ešte dobre našľaháme. Potom primiešame zľahka metličkou výberovú múku. Cesto vylejeme do hlbokého plechu ( klasická veľkosť) na pečiaci papier.Pečieme pri 170°C.Necháme vychladnúť.
-
2
Vychladnuté cesto pokrájame na kocky 2x2cm vložíme do vandlíka. Pripravíme si chlebíčkovu formu ktorú vyložíme alobalom. 6 dcl mlieka s cukrom dáme zovrieť v ostatnom mlieku rozhabarkujeme pudingové prášky, pridáme do zovretého mlieka a uvaríme puding, pridáme polámanú čokoládu necháme rozpustiť a nakoniec ešte do vrelého pudingu primiešame maslo.
-
3
Nenecháme vychladnúť ale hneď zalejeme ešte teplým pudingovým krémom nakrájane piškótove kocky a spolu premiešame.Zmes navrstvíme do chlebíčkovej formy vyloženej alobalom vrch urovnáme a dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Po stuhnutí polejeme čokopolevou.Sladkú dobrú chuť!
ší chutný a aj pekný sladký chlebíček.
začo.