Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Mrkvový linzer s tvarohom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. apríla 2018
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept)
Foto: ancicka

Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to Zobraziť celý popisLinzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.

36
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 ks
250 g
z 1 citróna (cukor s citrónovou kôrou)
250 g (strúhaná)
2 ks
štipka
250 g (Palmarin)
Plnka:
500 g
5 PL
1 ks
1 ks
3 ks (na sneh)
2 PL
1 čl
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený pokrájame a pocukrujeme.

    Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Povedené dílo, hlavně ta barva těsta se mi moc líbí. Aj chuť tohoto koláča musí být výborná, jsi šikulka!! Díky za zajímavý receptík!
janealli
Parádny, pri najbližšej príležitosti upečiem, lebo mrkvy mám v pivnici veľa.Len keby pred letom nebolo treba chudnúť!
elisticka
krasny kolacik vyskusam bezlepkovu verziu ,.. musi byt famozny :-)
sonulienka
Krásny a určite výborný koláčik si upiekla ako vždy si nesklamala.Paráda.
ancicka
@Elisticka (24.4.2018 09:34)

klasicky do rúry,hlbší.ja ked používam menší plech,tak uvádzam pri recepte.Pozdravujem.
danielas
Nezobralo mi cely komentar
:-(
Ak chcem robit tortu, vyjde mi toto mnostvo robit na 2x? Prosim, porad
ancicka
@Danielas (10.5.2018 17:58)

Malo by,cesto by bolo hrubšie,ale je krehké po upečení,tak pozor.
To chceš robiť tortovej forme?
danielas
Dakujem za odpoved @Ancicka.
Tak som to dala do hlavy, ze musi byt akurat tento.
Bude ako torta k narodeninam.
Dnes idem na to. Drz palce.