Foto: zacharka
Keďže mám cestoviny veľmi rada, skúšam ich v rôznych variáciách . Musím povedať, že tieto patria medzi moje naj.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vriacej vode uvarte cestoviny al dente /tak akurát/. Medzitým nadrobno pokrájajte cibuľu, pretlačený cesnak a orestujte na masle s 1 PL olejom. Potom nasypte umyté, pokrájané hlivy, víno, vegetu, korenie, soľ, trocha majoránky, bazalky, tymiánu, mletý muškátový oriešok, bazalku, petržlenovú vňať, mletú rascu, červenú papriku a citrónovú šťavu podľa chuti.
- 2
Nakoniec pridajte v trocha smotane rozmiešanú 1 PL hladkej múky, aj zvyšok smotany a krátko poduste. Mali by byť mierne zahustené. Podľa potreby zahustíme múkou alebo rozriedime mliekom alebo smotanou.
- 3
Zmiešame s cestovinami a ozdobíme s čerstvo pokrájanou petrž. vňaťkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu