Špenátové cestoviny

zacharka - fotkazacharka, 12. januára 2011
Špenátové cestoviny
Foto: zacharka

Keďže mám cestoviny veľmi rada, skúšam ich v rôznych variáciách . Musím povedať, že tieto patria medzi moje naj.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
1 dcl
2 ks, rozotretý
1 ks
 zmes
3 dcl
1-2 čl
1 čl
1 PL, nemusí byť




Postup

  1. 1

    V osolenej vriacej vode uvarte cestoviny al dente /tak akurát/. Medzitým nadrobno pokrájajte cibuľu, pretlačený cesnak a orestujte na masle s 1 PL olejom. Potom nasypte umyté, pokrájané hlivy, víno, vegetu, korenie, soľ, trocha majoránky, bazalky, tymiánu, mletý muškátový oriešok, bazalku, petržlenovú vňať, mletú rascu, červenú papriku a citrónovú šťavu podľa chuti.

  2. 2

    Nakoniec pridajte v trocha smotane rozmiešanú 1 PL hladkej múky, aj zvyšok smotany a krátko poduste. Mali by byť mierne zahustené. Podľa potreby zahustíme múkou alebo rozriedime mliekom alebo smotanou.

  3. 3

    Zmiešame s cestovinami a ozdobíme s čerstvo pokrájanou petrž. vňaťkou.

Diskusia k receptu

tatranka
Na tento spôsob robím cestoviny,len robievam ich na šampiónoch.Je to lahodné a chutné jedlo.Vyskúšam aj s hlivami.Neviem prečo som som ich do teraz neurobila.
alexdidi
Tiež robím často aj so šampiňónmi, ako tatranka....výborné papaníčko...
sherin
velmi zaujimavy recepty s hlivou, ale mnaaaam, KK
marienka44
@Zacharka ,podla inej Varecharky, neviem uz jej meno, hliva sa neumyva. Strati tak svoju charakteristicku aromu. Len sa ma na sucho poutierat servitkou. :-) Potom Tvoje cestoviny budu este lepsie.
zacharka
ďakujem za upozornenie. áno, veľa rôznych receptov je s hlivou, ale ja robím s vínkom a s bylinkami. Huby používam vždy umyté, aj sa tak všade v knižkách aj na nete píše, s čím som sa doteraz stretla a hlavne pri hlivách. Nikdy neviete kto ich v obchode pochytal, ale je to každého vec, ako kto chce. Aróma sa z nich nestratí ani po umytí. Treba vyskúšať... Dajú sa použiť aj iné hríby, aj šampiňóny, aj dubáky..



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia