Natierka Frühstücksfleisch takmer podla Remculy
Foto: porzellanka
V poslednych rokoch sa nejako podvedome vraciam k takmer zabudnutym jedlam, vyhybam sa polotovarom, snazim sa nakupovat potraviny pokial mozno neupravovane - a radsej Zobraziť celý popisV poslednych rokoch sa nejako podvedome vraciam k takmer zabudnutym jedlam, vyhybam sa polotovarom, snazim sa nakupovat potraviny pokial mozno neupravovane - a radsej pripravujem sunku, pastetu, natierky doma. Vcera som bola nakupovat a u masiara som uvidela take krasne maso - no nekup to. Tak sa dnes nechavam inspirovat Remculinym receptom na konzervu z bocika.
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Maso, vodu, sol, vegetu dame do tlakoveho hrnca a nechame 1 hodinu vriet. Kto chce mat maso ruzove, moze vymenit lyzicku soli za lyzicku rychlosoli. Ja som varila tentokrat maso v celku, lebo som z neho urobila aj 2 pohariky sterilizovaneho masa pre syna. Ak si maso vopred nakrajate, mozno nebudete musiet pouzit mlyncek, maso sa "rozpadne" samo.
-
2
Zatial si oprazime cibulu so sunkou (slaninkou) a cesnakom.
-
3
Ked je maso uvarene, vyberieme ho, nechame vychladnut a nahrubo pomelieme. Pridame oprazenu cibulu, koreniny podla chuti, vyvar a zamiesame.
-
4
Naplnime pohariky. Ak nas je doma malo, sterilizujeme. (sterilizovala som na 80 stupnoch 50 minut. ) Na okamzitu spotrebu staci vychladit v chladnicke. Podavame ako natierku s chlebom a zeleninou.
Diskusia k receptu