Nedeľný srnčí chrbát

kucharronald - bez fotkykucharronald, 7. augusta 2011

Tento recept je pôvodne s názvom: Výborná mäkučká jednoduchá bábovka... Napísala ju @cervotocka ...ale avšak som ju trošku prerobil...nie je to bábovka, je Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne s názvom: Výborná mäkučká jednoduchá bábovka... Napísala ju @cervotocka ...ale avšak som ju trošku prerobil...nie je to bábovka, je to srnčí chrbát!

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160-180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
1 ks
1 ks
1 dcl
1 dcl
cca 5 kvapiek




Postup

  1. 1

    Rozbijeme 5 vajec tak, aby sme oddelili žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým aj práškovým, pridáme trošku rumu (cca 5 kvapiek, použijeme arómu!) a mlieka. Všetko šľaháme robotom. Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, dobre premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov vyšľahaný sneh a už len jemne premiešame metličkou, aby nám cesto zvláčnelo. Kto by chcel dvojfarebnú do polovice cesta pridáme kakao. Srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 160-180 stupňoch, cca 30-45 minút. Aby sme zistili či je srnčí chrbát upečený aj vo vnútri, pichneme do nej špáratko a ked zostane suché, môžme ju vybrať. Nakoniec ju po vrchu posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

cistinka
Ronald....iste si urobil doma rodine radosť....aj si to pekne odfotil...super!
evusik
milý Ronald nato koľko máš rokov - klobúk dolu, nechceš ísť náhodou za kuchára?
evusik
teraz som si klikla na tvoj profil a je to jasné - ty chceš byť kuchárom, držím palce
sovka62
Pekné, Rony, ale nenapísal si, či si tú dávku rozdelil do dvoch foriem, alebo či si cesto robil dvakrát. Lebo tie chrbty tam vidím dva. A napíš aj, ako vám chutilo, prosím Ťa.
hannah22
chválim a držím palčeky nech ti to nadšenie pre varešku vydrží dlho .... :))
kucharronald
No takže :)
Jozefj: ďakujem
Cistinka: áno :) najviac sa babka tešila...a už si aj vymýšla, žeby to esto na nejakú gulatú formu dať a z toho na tortu cesto :)
Evusik: Veľmi pekne ďakujem :) Kuchárstvo ma veľmi baví...ale niektorí mi hovoria, že to potom prejde...ale ja si myslím, že nie...
pani Sovka: Je to 1 cesto...Preto som robil v dvoch veľkých formách, lebo som robil aj malé formy (mackov a malé bábovky) pre malú sestru, ktorá sa veľmi tešila...Piekol som tento recept 1. krát a nevedel som, ako to rastie...ale kľudne nabudúce spravím v dvoch formách veľkých :) Chutilo nám veľmi, lenže chybička malá bola v tom, že to mal úplne novú arómu rumu, ktorá nemala takú silnú chuť, ako predchádzajúca...Táto terajšia nie je značková...musel som kúpiť v obchode túto, lebo inú nemali...Ale nabudúce tam dám viacej :) ale aj takto bolo super...
Hannah: ďakujem aj Vám :)

Asi sem dám aj palacinkovú tortu :)
cistinka
Rony...len var a peč....a foť ...my ťa podporíme, aby sa ti splnil raz tvoj sen....musíš trémovať od mlada...ako ja kedysi
havino
šikovný chlapec,velmi, mama ma z teba radosť, držím palce, nech ťa to baví,, može aj uživiť v buducnosti
enge149
je to super,ja pečiem takú podobnú bábovku,do polovice cesta sa pridáva kakao
torticka
Blahoželám Ti. Len var a peč. Určite si otvoríš reštauráciu, držím Ti palce.
jozefj
Aj ja ti držím palce ale zatial si len ronald.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia