Foto: vavan
kysnuté buchtičky s výbornou polevou
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Z droždia,kryštál.cukru a 50ml mlieka spravíme kvások.Do misy si dáme ostatné suroviny pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto
-
2
Do misy si dáme ostatné suroviny pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto ak treba pridáme ešte trochu múkyVrch vypracovaného cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 minút.
-
3
Než nám cesto vykysne pripravíme si tortovú formu s priemerom 24cm môže byť aj 26cm,spodok formy vyložíme pečiacim papierom a boky formy natrieme olejom. Formu položíme na plech na pečenie to pre istotu aby nám pri pečení nevytiekol karamel a potom by sme museli umývať rúru (mne to netieklo plech ostal čistý)pripravíme si polevu:Cukor za stáleho miešania rozpustíme na karamel,pridáme maslo,med, zohriatu!!! smotanu(keby ste dali studenú tak by sa to mohlo zraziť)
-
4
a rozvaríme na hladkú zmes
-
5
ešte do teplej primiešame nasekané orechy a zmes navrstvíme na spodok tortovej formy
-
6
vykysnuté cesto
-
7
vykysnuté cesto dáme na pomúčenu dosku,rozvaľkáme na obdlžník rozdelíme na 16 častí. Na každý dáme za lyžičku džemu ja som dala hruškový a zavinieme do batôžka
-
8
na polevu budeme ukladať batôžky ktoré potierame olejom spojom dolu ukladáme do formy.Necháme ešte 15 minút podkysnúť a vložíme do rozohriatej rúry piecť
-
9
Po upečení necháme dobre vychladnúť nesmieme byť nedočkaví ako ja lebo som bola moc zvedavá:-))
-
10
a po vychladnutí priložíme tanier na ktorom budeme servírovať batôžky na formu a prevrátime naopak aj s formou odstránime obruč a papier tak bude poleva na vrchu. Dobrú chuť.
monitor olížem, mňam,mňam