Ocov šalát fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 13. septembra 2010
Ocov šalát (fotorecept)
Foto: lucylee

Recept mám od ocina, preto som ho takto nazvala. Je to výborný a osviežujúci šalátik.

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
250 g
3 ks
1/2 ks
1 zväzok
5-6 PL
1-1,5 dcl
3-4 strúčiky
1/2 citróna
hrsť
12 ks
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Toastový chlieb opečieme v hriankovači, pór, cibuľku aj zeleninu pokrájame, cesnak ošúpeme.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji si popražíme cibuľku, pridáme pesto, osolíme, premiešame a pražíme.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme farebné papriky a pór, ja som použila, kápiu, klasickú zelenú papriku a mäsité papriky.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toastový chlieb si nakrájame na kocky a dáme do misy.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z extra panenského olivového oleja, popučeného cesnaku a citrónovej šťavy si urobíme dresing.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zeleninovú zmes z panvice pridáme k chlebu.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme pokrájané paradajky a pokrájaný syr.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prelejeme dresingom.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Premiešame a posypeme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.

    Ocov šalát (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

julica
Moze byt fajn, mnam, ale jednu radu: prazit pesto je nezmysel, lebo tepelnou upravou straca aromu. Pesto sa pouziva nastudeno, teda by som nim len na zaver vylepsila chut salatu
lucylee
@julica , jasne, môže sa dať až na koniec, ja som ale zvyknutá ho trocha tepelne upraviť, aj keď robím cestoviny s pestom
enerrgizer
výborný, ale keď postojí tak sa tie hrianky veľmi nerozmočia?...asi nestihne dlhšie postáť ...hehe, ukladám
lucylee
@enerrgizer , to máš pravdu, nestihne :-) chlebík sa troška rozmočí, ale je na tom šaláte najlepší :-)
tatranka
Zaujala ma tá pestrosť a tie opečené hrianky.Nepoznám takýto šalát a preto vyskúšam.Ukladám do KK.
lucylee
@tatranka , dúfam, že bude chutiť :-) keď ho ocino doniesol do roboty, tak kolega sa pýtal, že čo za výborné mäsko je v tom šaláte a on, že je to chlebík :-)
veronka8
super ingrediencie, super chuť ........
určite vyskúšam........
julica
@lucylee , som ja ale slubotechna, prepac, mam toho strasne vela... Takze do hrnca si das varit susene hriby, daj ich viac, ako sa dava do masovej kapustnice, povar do polomakka. Potom pridaj kyslu kapustu, mozes pridat este rascu a susene slivky (normalnu :)) a var. V panvicke si na masle spen cibulku, opec, pridaj mletu cervenu papriku a rychlo zalej smotanou, mozes zriedit aj mliekom, rychlo preto, aby paprika nezhorkla. Tuto zaprazku vlej do kapustnice, este prilej smotanu, ak treba. Povar a hotovo, pred koncom mozes este pretlacit cesnak. Urcite ti bude chutit, u nas je to kazdorocny hit vianoc, ani pre zarytych masozravcov sa nevari ina.
tizian1cat
salátik vyzerá veeelmi mnamkovo, urcite vyskúsam, ja pesto tiez niekedy pridávam aj do duseného maska ku koncu, takze urcite bude dobre. Prajem aj tebe vsetko dobre v NR.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia