Foto: lucylee
Recept mám od ocina, preto som ho takto nazvala. Je to výborný a osviežujúci šalátik.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1 zväzok |
|
5-6 PL |
|
1-1,5 dcl |
|
3-4 strúčiky |
|
1/2 citróna |
|
hrsť |
|
12 ks |
|
1 PL |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Toastový chlieb opečieme v hriankovači, pór, cibuľku aj zeleninu pokrájame, cesnak ošúpeme.
-
2
Na olivovom oleji si popražíme cibuľku, pridáme pesto, osolíme, premiešame a pražíme.
-
3
Pridáme farebné papriky a pór, ja som použila, kápiu, klasickú zelenú papriku a mäsité papriky.
-
4
Toastový chlieb si nakrájame na kocky a dáme do misy.
-
5
Z extra panenského olivového oleja, popučeného cesnaku a citrónovej šťavy si urobíme dresing.
-
6
Zeleninovú zmes z panvice pridáme k chlebu.
-
7
Pridáme pokrájané paradajky a pokrájaný syr.
-
8
Prelejeme dresingom.
-
9
Premiešame a posypeme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.
určite vyskúšam........