Omáčka zo špargle a húb

elixir - fotkaelixir, 13. marca 2013
Omáčka zo špargle a húb
Foto: elixir

Bola som zvedavá na kombináciu týchto surovín...

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (alebo iná)
6 ks
100 ml
0,5 ČL
3 ks
1 ČL
1 ks
2 PL
Na ozdobu:
 (zo stonkového zeleru, nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Očistíme si špargľu, nakrájame na kolieska a dáme si ju variť na 7 minút v malom hrnci v slanej vode, ktorej je len toľko, aby špargľu zakryla.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame cibuľu, očistíme si huby. Dáme si variť cestoviny.

  3. 3

    Opražíme cibuľu na masle, pridáme k nej aj huby, osolíme, pridáme čierne korenie a tymián a popražíme. Keď huby zjemnejú, podlejeme ich vodou zo špargle, pridáme horčicu, premiešame a necháme vodu odpariť tak, aby ostala naozaj len na dne panvice.

    Omáčka zo špargle a húb - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme sladkú smotanu, premiešame a odstavíme z plameňa. Zmiešame so špargľou. Dáme na cestoviny a môžeme podávať.

    Omáčka zo špargle a húb - obrázok 4

Diskusia k receptu

miskalka1
Nejako som vyhladla pri pohľade na tvoj receptík. Vyzerá to super, vyskúšam.
afataga
to vyzera dobre, uz aby bola spargla, lebo ta z konzervy je ako blato, ja ked varim sparglu, davam do vody aj stipku cukru, sice neviem preco, ale vraj sa to ma tak robit
ariela6
taketo super omačky mam rada a to že tam ide aj špargla lebo je malo receptov na šparglu ja tu s holanskou omačkou nemam rada



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia