Foto: elixir
Bola som zvedavá na kombináciu týchto surovín...
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (alebo iná) |
|
6 ks |
|
100 ml |
|
0,5 ČL |
|
3 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
Na ozdobu: | |
(zo stonkového zeleru, nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Očistíme si špargľu, nakrájame na kolieska a dáme si ju variť na 7 minút v malom hrnci v slanej vode, ktorej je len toľko, aby špargľu zakryla.
- 2
Medzitým si nakrájame cibuľu, očistíme si huby. Dáme si variť cestoviny.
- 3
Opražíme cibuľu na masle, pridáme k nej aj huby, osolíme, pridáme čierne korenie a tymián a popražíme. Keď huby zjemnejú, podlejeme ich vodou zo špargle, pridáme horčicu, premiešame a necháme vodu odpariť tak, aby ostala naozaj len na dne panvice.
- 4
Nakoniec pridáme sladkú smotanu, premiešame a odstavíme z plameňa. Zmiešame so špargľou. Dáme na cestoviny a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu