Opečený ružičkový kel a zapekané zemiaky

naivemutant - fotkanaivemutant, 29. novembra 2012

Nevedela som sa dočkať kedy k nám dorazí sezónna ružičkového kelu. A tak sme sa s bratom rozhodli, že spoločne niečo ukuchtíme. Nielenže je Zobraziť celý popisNevedela som sa dočkať kedy k nám dorazí sezónna ružičkového kelu. A tak sme sa s bratom rozhodli, že spoločne niečo ukuchtíme. Nielenže je ružičkový kel veľmi chutný, ale je taktiež aj zdravý. Spomeniem, že odvodňuje a pomáha pri chudnutí.

Suroviny

1 kg
1,5 kg
100 g
100 g
2 ks
10 strúčikov
2 ks
2 ks
1 hrnček
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si očistené zemiaky a mrkvu do tvaru hranoliek, následne ich dáme do uzatvárateľného sáčku (môžete to uskutočniť aj v miske, len takto mi to prišlo praktickejšie ). Ku mrkve a zemiakom pridáme cibuľu a neočistené strúčiky cesnaku, ktoré jemné pripučíme nožíkom, taktiež do sáčku pridáme čerstvý rozmarín. Potom si pripravíme zmes korenia z hrubozrnnej morskej soli, mletého čierneho korenia, mletej papriky, provensálskych byliniek a pridáme olivový olej. Premiešame a následne to vylejeme do sáčku. Sáčok uzavrieme a natriasame zemiakmi aby sa nám olej s korením rovnomerne rozniesol.

    Opečený ružičkový kel a zapekané zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Na plech si dáme papier na pečenie a vysypeme naň našu zmes na zapekanie. Rovnomerne rozmiestnime a posypeme balkánskym sýrom a gorgonzolou dáme zapekať na 200°C približne na 20-30 min.

    Opečený ružičkový kel a zapekané zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si a umyjeme ružičkový kel, osušený ho ukladáme na rozohriatu panvicu, na ktorej máme rozpustené maslo, do zlatistva ružičkový kel opekáme. Podľa chutí okoreníme a osolíme.

    Opečený ružičkový kel a zapekané zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu si opäť necháme roztopiť maslo a pridáme

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia