Opekaná alebo grilovaná zelenina s omáčkou romesco

tanurka - bez fotkytanurka, 10. októbra 2012
6
porcií

Suroviny

6 ks
3 ks
4 ks
2 ks
1/2 kg
1/2 kg
1 ks
5 PL
3/4 KL
1 KL
75 g
6 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Ak zeleninu opekáme, rúru zapneme na 230°C. Ak zeleninu grilujeme, gril zapneme na strednú teplotu. Nakrájame zeleninu: - paradajky na polovicu, bez jadrovníka - cukety na polovicu pozdĺžne - papriky na 6 pásikov, bez jadrovníka - baklažány na 3 ks pozdĺžne - špargľa zbavená drevnatého konca (ohneme v prstoch a drevnatý koniec sa odlomí) - šampiňóny bez stopky - cibuľa krížom na 0,5 cm kolieska - mandle toastované posekané

  2. 2

    Polovicu zeleniny dáme do veľkej misy, pridáme 1 a 1/2 PL olivového oleja, 1/4 KL soli a 1/2 KL čierneho korenia. Rukami jemne premiešame zeleninu, aby bola rovnomerne pokrytá olejom. Rovnako postupujeme s druhou polovicou zeleniny.

  3. 3

    Ak zeleninu opekáme, poukladáme ju na papier na pečenie (nie príliš nahusto, aby sa neudusila namiesto opekania), huby umiestnime zvlášť do osobitného pekáča. Opekáme 20 až 40 minút, podľa druhu zeleniny, kým nie je mäkká. Ak zeleninu grilujeme, z každej strany necháme grilovať 5 - 6 minút.

  4. 4

    Keď je zelenina hotová, odložíme bokom 4 polovice paradajok a 6 kúskov papriky. Zvyšnú zeleninu poukladáme na veľký tanier.

  5. 5

    Príprava omáčky: Do mixéra vložíme mandle a cesnak a rozdrvíme na jemno. Pridáme odložené paradajky a papriku, 2 PL olivového oleja, 1/4 KL soli, 1/4 KL čierneho korenia a ocot a vymiešame hladkú omáčku. Servírujeme so zeleninou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia