Opité špekačky

marika9 - fotkamarika9, 3. apríla 2011

Tento recept mi odporučila spolubývajúca na liečebnom pobyte (ahoj Elena). Toto jedlo pripravujeme buď na rošte pri opekačke na hliníkovej tácke, alebo v rúre. Zobraziť celý popisTento recept mi odporučila spolubývajúca na liečebnom pobyte (ahoj Elena). Toto jedlo pripravujeme buď na rošte pri opekačke na hliníkovej tácke, alebo v rúre. Zatiaľ každému veľmi chutilo.

4
porcie
15-20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
8  ks
5  ks
16 PL
1/2 - 1 plechovka
1 dcl




Postup

  1. 1

    Špekačky zohrejeme vo vode a necháme trochu napučať. Potom ich pozdĺžne prekrojíme tesne po okraj (polovičky zostanú spojené), roztvoríme a uložíme na pekáč.

  2. 2

    Na každú položíme plátok syra (môže byť plátkový tavený alebo tvrdý) , navrsvíme na krúžky nakrájanú cibuľu, mierne osolíme a okoreníme. Nakoniec polejeme dvoma PL kečupu.

  3. 3

    Podlejeme pivom a vodou a grilujeme alebo pečieme pri teplote 200°C, kým sa kečup nezvraští. Podávame s pečivom a zapíjame pivom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia