Originál židovské macesové knedličky do polievky

pusta - fotkapusta, 25. februára 2011

Tieto knedličky patria do židovskej Zlatej slepačej polievky - Goldne joich a naučil ma ich pripravovať jeden židovský šéfkuchár. Dakujem mu za to, ako Zobraziť celý popisTieto knedličky patria do židovskej Zlatej slepačej polievky - Goldne joich a naučil ma ich pripravovať jeden židovský šéfkuchár. Dakujem mu za to, ako aj za jeho láskavý súhlas, že ich môžem uverejniť.

4-6
porcie
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
3 ks
3 PL
120 ml
podľa chuti
štipka
podľa chuti
2-3 štipky




Postup

  1. 1

    Maces nalámeme na menšie kusy a nadrvíme ho pomocou valčeka na cesto. Nadrvený maces vložíme do misy. Okoreníme ho muškátovým kvetom, štipkou mletého čierneho korenia alebo mletým zázvorom. V slepačom vývare rozšľaháme vajcia a prilejeme k macesu. Osolíme podľa chuti,premiešame a necháme 1 hodinu stáť.

  2. 2

    Ak je masa príliš riedka pridáme ešte nadrvený maces, ak je naopak príliš hustá, nariedime ju podľa potreby trochou slepačieho vývaru tak, aby sa zo vzniknutého cesta dali formovať knedličky, ktoré majú byť o čosi väčšie ako vlašský orech. Väčšie už nie, lebo varením značne zväčšia svoj objem. Správne cesto na knedličky nesmie byť príliš husté, lebo uvarené knedličky by boli tvrdé a nesmie byť ani riedke, lebo knedličky by sa počas varenia rozpadali.

  3. 3

    Knedličky varíme v slepačom vývare pod pokrievkou 10 minút miernym varom. Počas varenia neodkrývať a nenakúkať do hrnca. Hotové knedličky vkladáme priamo do polievky alebo ich servírujeme zvlášť na mise a každý si naberie sám podľa chuti. Knedličky sa dajú uvariť aj v osolenej vode, ale potom ich robíme väčšie a servírujeme ich ako prílohu k jedlám na šťave.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia