Originálna talianska pizza

lenka46 - fotkalenka46, 7. augusta 2013

Túto pizzu určite vyyskúšajte neolutujete to mi verte!Ked som bola v Taliansku bola som v jednej reštaurácii a jedla som tam fantastickú pizzu a Zobraziť celý popisTúto pizzu určite vyyskúšajte neolutujete to mi verte!Ked som bola v Taliansku bola som v jednej reštaurácii a jedla som tam fantastickú pizzu a vypýtala som si recept a ten recept je tento!

20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
600 g
4 - 6 PL
3 dl
1/2 ČL
2 ČL
1 kocka
Na paradajkovú pastu:
1
6 strúčikov
3 PL
1
1/4 ks
 (sezónne čerstvé paradajky)
Na obloženie:
300 g
trocha (niva, eidam, camembert atď.)
 (nemusia byť)
trochu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)

  2. 2

    Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .

  3. 3

    Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano. Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu... šampiňóny, opečenú slaninu... klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať

  4. 4

    Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať. vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.

  5. 5

    Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .

  6. 6

    Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali. ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás

  7. 7

    znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP).

  8. 8

    Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-) cestíčko bolo tenunké, chrumkavé.... ... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)

Diskusia k receptu

egreska
ja som maniak na pizzové cestá-skúšam všetky ,takže aj tvoje bude na zozname ..len ma zaráža tá polohrubá múka a mlieko ,lebo nemám rada také "koláčové" pizze ...nepíšeš ako ju pečieš ,ja pečiem na úplne spodnej mriežke na 240 st asi 6-7 minút a ty?
lenka46
@egreska tuto určite vyskúšaj origoš talianska a peciem na 180 - 200 stupňov. Pečiem cca. 15-20 minút
radost
píšeš-že si zabudla odfotiť ananás..však-ty si zabudla odfotiť všetko..milé dietko...:-)
neváhaj-a foto pridaj..!!
tiginko
och, ty lichotníčka @marianne :-) inak k veci aj ja: cesto sa mi nepozdáva, ale to ostatné vyzerá perfektne
kimlo
No neviem, nme co davali taliani recepty na pizzu tak tam bola vzdy hladka muka... No co, iny kraj, iny brav... :-)
staja
Ja som myslela, že cesto na pizzu sa zarába s vodou. Škoda, že nie je foto.
2010
@sivvi12 , mas pravdu 5 * odo mna za perfektne skopirovanu Vietnamsku pizzu z Talianska ala Minibazar :
Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
tiginko
asi @lenka46 v roku 2009 získala origoš recept z origoš z talianskej pizzerie a prezradila ho Kristine...
helica
Ja túto istú pizzu pečiem už 2 roky a recept mám zrovna z Mimibazáru ako uvádza @sivvi12. Omáčka je skutočne veľmi dobrá (najlepšia, akú som doteraz vyskúšala). No a cesto som si zamenila za svoj osvedčený rcp - zamiesim, dávam vodu s mliekom 1:1 a vložím v mikroténovom sáčku do chladničky do druhého dňa. Potom si p.p. odoberám, koľko mi treba. Vydrží aj 3 dni.
astheart
Okopírováno i s osobními poznámkami: "...(Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)..." = ostuda! Nevěřím, že by to vůbec zkoušela připravit! :(



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia