Foto: amazuina
Postup
-
1
Z droždia, vlažného mlieka, a trošku cukru si urobime kvások, necháme chvílu nakysnúť.
-
2
Pridáme zmäknutý palmarín, 3 žľtky, smotanu, 2 KL soli, a vlažného mlieka podľa potreby, aby nám vzniklo cesto nie veľmi tuhé.
-
3
Cesto necháme vykysnúť a vyvalkáme na tenšie.
-
4
Potrieme mletými škvarkami.Ja som ich trochu rozriedila masťou, lahšie sa natieraju a použila som len 1 kelínek.
-
5
Natrieme celý plát.
-
6
Stočíme ako štrúdlu.
-
7
Prekrojíme na dva kusy aby sa dali lahšie vyvalkať.
-
8
Rozvalkáme, vykrajujeme a uložíme na plech vystlaný papierom...potrieme vajíčkom.
-
9
Tu sú upečené, vidíte že naozaj sú lístkové. To je tá finta, že ich netreba 3x prekladať.
Diskusia k receptu