Foto: monicska
Suroviny
Cesto: hladká múka | |
1 ks |
|
3 PL |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
4 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
500 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
220 g |
|
165 ml |
|
Postup
-
1
Ja som cesto dala do pekarne na par minut ,kym sa masa spojí, a potom som ho uz na folii dokončila rukami.Kto nema pekarničku tak postupuje takto: Muku zmiešame s pdp,kakaom,pridame zmaknute maslo,cukor,zltok a mlieko.Vypracujeme hladke cesto,rozdelime na dve časti.Vyvalkame na pomučenej doske.Prenesieme pomocou valčeka na vymasteny a vysypany plech.
- 2
PLNKA:žltky si vymiešame s cukrom,vanilkovym cukrom,primiešame tvaroh,zlaty klas, a rozpustene maslo.Nakoniec pridame vyšlahany sneh z bielkov a premiešame.Plnku nanesieme na jeden plat cesta,rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhym platom.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 1/2 hodinku.Kolač nechame vychladnut.
- 3
POLEVA:čokoladu zohrejeme so šlahačkou a vymiešame do hladka.POlejeme kolač a nechame vychladnut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu