Ázijský sendvič z modrého kraba

2010 - bez fotky2010, 5. júna 2010
Ázijský sendvič z modrého kraba
Foto: 2010

Je tu vela receptov z mletej ochutenej ryby ktora sa vola krabia tycinka, a s krabom nema nic do cinenia. Tak som spravil sendvice z Zobraziť celý popisJe tu vela receptov z mletej ochutenej ryby ktora sa vola krabia tycinka, a s krabom nema nic do cinenia. Tak som spravil sendvice z modreho kraba cca.6 eu kilo a mal 1.5 kila.Nastastie bol zviazany ... Inac posledny raz, lebo je to babracka cistit a vyberat masko. Takze modry krab s avokadom s ochutenou majonezou , prepelicimi vajickami a kaviarom.

30 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 cm
50 g
1 ks
5 lyzic bez príchute
1 cm
2 lyzice
1/2 lyzicky
1 lyzica
1 ks
1/2 lyzicky




Postup

  1. 1

    Mi sme kupili na trhu ziveho, zviazaneho velkeho . Problem bol najst taky velky hrniec aby sa tam zmestil, potom isiel do velkeho woku. Varil som podla rady cca 7 minut az kym ocervenel. (treba ho vybrat dat do studenej vody lebo skrupina je horuca a maso sa stali vari . Az potom prisla sranda , najlepsie je pouzit zadnu stranu tazkeho noza rozbijat pancier. Maso sme povyberali a odlozili do ladnicky.

    Ázijský sendvič z modrého kraba - obrázok 1
  2. 2

    Mi sme pouzili japonsku majonezu co je skor smotanova nema ziadne silne chute.Najlepsie je spravit domacu.Cerstvy zazvor sme nakrajali na velmi drobno, pridali trosku na velmi drobno nakrajanej feferonky struhanu koru z limetky ( mi sme dali citronovu travu ale ta sa da asi tazko zohnat - mame ju v zahrade).Na drobno nakrajanu koriandrovu vnat. Do majonezy sme pridali limetkovu stavu a pridali vsetky na drobne nakrajane suroviny a premiesali a ochutili cerstvym mletym korenim a troskou soli. Dali sme si uvarit prepelicie vajicka , su hotove velmi rychlo.

    Ázijský sendvič z modrého kraba - obrázok 2
  3. 3

    Zrele avokado sme olupali a nakrajali na platky a hned potreli limetkovou stavou aby nestratilo farbu. Na dobry sendvicovy chlebik sme natreli majonezu, poukladali avokadove platky pokorenili a posolili trosku. Vrch sandvica sme dali stedru porciu vareneho krabieho masa ozdobili na platky nakrajanymi prepelicimi vajickami , drobnymi varenymi krevetami alebo kaviarom. Pridali trochu ochutenej majonezy a na koniec cerstvo mlete korenie.

Diskusia k receptu

evusik
@2010 máš ma na svedomí!!! je pol 11 v noci a ty sem zavesíš takú neuveriteľnú krásu - to ma donúti ísť plieniť chladničku.... lenže tam žiadneho kraba nenájdem :-) ale nevadí, je to fakt krásne nafotené a určite aj tak dobré, super
tinca
@tak krásne isto aj dobré, ale pre nás slovákov len na pozretie.
2010
evusik,dakujem, ja som naschval isiel na uplne cerstveho, domaca porota skonstatovala ze je lepsi ako homar.U nas sa vsetci ucia na skusky tak ja varim.
PS: Ja som prvy krat cistil takehoto velkeho, ked som ho kupoval ziveho tak mi povedali aby som si dal zasteru, ked ho pojdem pripravovat.Uz viem naco, ten pancier je dost pevny a krab ma v sebe dost stavy...
2010
tinca,
ano nie, tam ide skor o tu kombinaciu dobrej majonezy avokada a darov mora alebo ochutenej podrvenej ryby na cerstvom dobrom chlebiku .
honestka
nuz poviem ti, ze za takyto sendvic aj ked uznam ze cistit kraba je ozaj babracka, sa ti museli velmi dobre odmenit. Dostanem tu japonsku mayo iba v 2dcl plastic flasticke, ale sa opati sa ju kupit, kto ma moznost. Ja si momentalne pochrumkavam nas wasabi hrasok s ich ryzovymi crackers, ale anyway slintam, lebo avokada nam zacali vozit z mexika, no nemaju ziadnu chut... takze dalsia surovina, na ktoru len cakat v lete. Kraba alebo raka zabalim do stareho frote uteraka a klepnem mu na panicer klepacom na maso- neroztlcie sa na male stiepky a maso sa celkom dobre vytiahne aj z tych tenkych "noziciek"
babav
@2010 , tvoj modry crab sa viacej podoba na raka(lobster).
Tie co predavaju u nas maju ovela tensie a dlhsie klepietka,takze vytahovat z nich krasne biele masko je velmi zdlhava robota.
Tvoje sendvice su uzasna pochutka!
2010
babav je ich vela druhov aj tento mal dlhe nohy a klepeta ale ze bol zivy a mal 1.5 kg-3.3lbs.By bez problem problemov odkusol prst preto bol zviazany a nie je to vidiet.
tinca
@2010 máš pravdu ide o typ na kombinácie, ale závidím ti aj tak toho čerstvého kraba, jedla som ho na Cypre
hkbarbie
na mna tie kraby vzdy volaju na trhu a ja sa im tak branim :-) ale asi kupim a klepnem ho cez ten frote uterak :-) Inac ked sa mi nebude chciet bit s drakom, tak si tvoj eno-nuno sendvic urobim s kuracim maskom. Slaba nahrada, ale menej roboty. Diky za krasny recept!
bozulka
@2010 hneď by som sa k vám presťahovala pre tie dobroty.Ja som to vyskúšala len raz v živote a hoci to bola úžasná chuť,dnes už na to nemám povahu.Volakedy sme chytali aj rakov a tiež sme ich hádzali do vriacej vody ako kraba alebo langustu.Dnes keď by som mala chuť tak radšej našetrím a zajdem si do dobrej reštaurácie kde viem,že mi urobia dobrotu,ale neviem či by tie tvoje sendviče tak upravili.
@honestka má pravdu aj mne doporučil predavač tento spôsob otvárania hlavne klepietok,ale krunier som otvárala veľkým nožom a kladívkom po dĺžke ,išlo to ceľkom dobre.
bozulka
@tinca aj keď to nebude ono,dajú sa sendviče upraviť s kreviet,je to síce tiež papračka,ale je to pre nás dostupnejšie,hlavne finančne.
sjuz
tak ja som jedla kraba len v Bulharsku, ke´d som bola malá:)), ale vtedy mi chutil:)
grandma
No recept perfektný, dala by som si ihneď ale trošku drahý a hlavne u nás toto všetko nekúpim, Takže asi tak - len na pozretie.