Ananásový sen

ejuska2586 - bez fotkyejuska2586, 3. decembra 2012

Zo stránky http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7qsagj.sk.html

8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
120 g
120 g
1/2 bal.
5 g
2 PL
1 bal.
150 ml
250 ml
1 bal.
500 ml




Postup

  1. 1

    Piškóta: Vajíčka oddelíme. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridáme práškový cukor a šľaháme do tuha. Do tuhého snehu zašľaháme žĺtka a nakoniec zľahka, pomocou varešky vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 min. pri teplote 170 °C. Z korpusu po upečení stiahneme papier a necháme vychladnúť . Korpus vložíme naspäť do tortovej formy a pokvapkáme ananásovou šťavou. Na cesto navrstvíme krém, pomocou lyžičky spravíme na povrchu vlnky, ozdobíme ananásom a mandľami. Nakoniec dáme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.

  2. 2

    Krém: Želatínu dáme napučať do studenej vody, po napučaní ju rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Šľahačku v prášku vyšľaháme do tuha. Do tuhej šľahačky zašľaháme pochúťkovú smotanu, prilejeme a krátko zašľaháme rozpustenú želatínu ( nie horúcu ) . Nakoniec primiešame dobre odkvapkaný ananásový kompót.

Diskusia k receptu

radulienka
Tak o tomto sa mi už dlho snívalo, ukladám a vyskúšam, vďaka za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia