Anízové vajcia

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2,5 PL
10 g
2 šálky




Postup

  1. 1

    Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, škrupinu naklepneme, ale neolúpeme.

  2. 2

    Vložíme do nálevu pripraveného zo sójovej omáčky, anízu, badiánu, soli a z vody a varíme asi 10 minút.

  3. 3

    Uvarené vajcia necháme v náleve vychladnúť. Pred podávaním ich olúpeme, pokrájame na osminky, poukladáme na misu, polejeme scedeným nálevom.

  4. 4

    Ozdobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a obložíme kapiou, uhorkou a rajčiakom.

Diskusia k receptu