Arabská káva po slovensky fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 18. júla 2011

V recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a Zobraziť celý popisV recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy. V tomto recepte Vám ponúkam návod na "výrobu" takejto kávy na Slovensku.

2
porcie
5 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 g
1/2 ČL
150 ml
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kanaky si nasypeme 7g mletej zrnkovej kávy.

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme ku káve do kanaky 1/2 ČL mletého kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz cukor podľa našej chute.

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kávu s kardamónom v kanake zalejeme 150 ml STUDENEJ vody.

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kanaku s kávou, kardamónom a vodou postavíme na sporák.

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!!

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 3. Podávame s pohárom vody.

    Arabská káva po slovensky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia