Domáci chlieb
Domáci chlieb

Bublinkový chlebík

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Bublinkový chlebík
Foto: crenai

Chutná príloha k jedlu. ?

1
porcia
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g
170 ml teplé
2 PL
2 KL
1 KL
1/2 bal.
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.

  2. 2

    Kvások po aktivovaní zmiešame so zbytkom ingrediencií a vypracujeme hladké cesto.

  3. 3

    Cesto necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí objem. Následne ho ešte minútku premiesime.

  4. 4

    Z cesta odtrhávame kúsky, z ktorých tvarujeme guľôčky a ukladáme ich na plech v cca centimetrových rozostupoch.

  5. 5

    Guľky necháme podkysnúť, kým sa spoja, natrieme mliekom a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.

  6. 6

    Po vybratí z rúry ešte potrieme maslom a necháme vychladnúť.

  7. 7

    Vegáni môžu mlieko vymeniť za sójové a maslo za rastlinné.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia