Foto: crenai
Chutná príloha k jedlu. ?
1
porcia
porcia
120 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Kvások po aktivovaní zmiešame so zbytkom ingrediencií a vypracujeme hladké cesto.
- 3
Cesto necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí objem. Následne ho ešte minútku premiesime.
- 4
Z cesta odtrhávame kúsky, z ktorých tvarujeme guľôčky a ukladáme ich na plech v cca centimetrových rozostupoch.
- 5
Guľky necháme podkysnúť, kým sa spoja, natrieme mliekom a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
- 6
Po vybratí z rúry ešte potrieme maslom a necháme vychladnúť.
- 7
Vegáni môžu mlieko vymeniť za sójové a maslo za rastlinné.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu