Foto: 2010
Tak"trosku" inac spraveny baklazan.
Postup
-
1
Toto je adaptacia klasickeho vietnamskeho receptu (Cà Tím Dồn Thịt ).Kde plnia zmesou masa a kreviet rozlicne zeleniny od uhorky aj baklazany atd. Bravcove maso nakrajame na mensie kocky pridame nakrajane predvarene osupane krevety na drobno nakrajanu cibulu salotku.Tak 1 lyzicu rybacej omacky ( na tu pozor kdo nie je zvyknuty ma dost ostru chut a vonu, radsej sojovu omacku , trosku korenia.
- 2
Zmes som dal do mixera pridal lyzicku sezamoveho oleja a premixoval do skoro do hladka. Keby bola zmes velmi sucha pridal lyzicu dve vody. Vyberal som vacsi baklazan ,ostrim nozom som nakrajal na hrube platky cca 3 cm. ktore som narezal na polku do 2/3 .Roztvoril a naplnil - natlacil rukou mletu zmes , a dal som naplneny baklazan schladit do ladnicky cca 30 minut. Vybral a dal fritezy na etapy na niekolko minut vyprazit. Treba vyskusat jednen baklazan ako dlho treba vyprazat.Vyprazene ochutene plnene baklazany som dal osusit na misku na papierovy obrusok.
- 3
Servirovali sme s ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uz som pisal redakcii .