Báječná karamelová torta:

vvarecha - bez fotkyvvarecha, 5. októbra 2012
Báječná karamelová torta:
Foto: vvarecha

Suroviny





Postup

  1. 1

    Korpus: 3 vajcia, 120g kryštálového cukru, 100g hladkej múky, 20g kakaa, 2PL vody,1PL olej, 1KL prášok do pečiva vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a PDP upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme

  2. 2

    Karamelový krém: 1 kondenzované sladené mlieko (Salko), 250g maslo kondenzované mlieko varíme s konzervou dve hodiny vo vode, necháme vychladnúť, odložíme 3 polievkové lyžice a ostatné zašľaháme do vymiešaného masla

  3. 3

    Šľahačkový krém: 1 šľahačka, 1 bal van. cukor, 1 stužovač spolu vyšľahámeďalej potrebujeme čokoládovú polevu a čokoládové bonbóny na ozdobenie (môžu byť aj lieskovce alebo mandle v čokoláde) Postup: na vychladnutý korpus natrieme odložené 3 PL skaramelizovaného Salka, navrstvíme karamelový krém, vyšľahanú šľahačku, ozdobíme čokoládovou polevou a bonbónmi odložíme do chladu

Diskusia k receptu

monnikka
verím, že je báječná, karamelové obľubujem a báječne aj vyzerá
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
veľmi dobre to vyzerá. Určite to vyskúšam.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia