Foto: violeta
Často mi zostanú dozreté banány a takto ich zvyknem využiť. Recept som si skombinovala sama, pretože niektoré recepty ponúkajú chlebíky s mazľavou konzistenciou. Tento je Zobraziť celý popisČasto mi zostanú dozreté banány a takto ich zvyknem využiť. Recept som si skombinovala sama, pretože niektoré recepty ponúkajú chlebíky s mazľavou konzistenciou. Tento je krásne nadýchaný, ale veď vyskúšajte sami ;)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Suché suroviny: | |
175 g |
|
75 g |
|
2,5 ČL |
|
100 g |
|
štipka |
|
Mokré suroviny: | |
250 ml (2-3 ks) |
|
80 ml |
|
1 ks |
|
50-100 ml |
|
Voliteľné suroviny: | |
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na prípravu formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Je to veľmi jednoduché :) Zmiešam suché suroviny v jednej miske a v druhej mokré. Smotanu na šľahanie pridám podľa potreby, aby sa mi cesto dalo pekne preložiť do formy. Spojím ich a pridám niečo z voliteľných surovín.
- 2
Chlebíkovú formu vytriem maslom a vysypem polohrubou múkou.
- 3
Naplním ju cestom a dám piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry. Pečiem približne 30 minút na 175*C, prikryjem alobalom a dopekám ešte asi 20 minút. Špajdlou skúsim, či je koláč prepečený.
- 4
Chutné raňajky, desiata, olovrant...
- 5
Z tohoto cesta robievam aj muffiny. Vyjde ich presne 12 kusov. Pridávam do nich kakao a ovocie. Tu je recept: https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-bananove-muffiny-s-visnami/74119-recept.html
- 2
Diskusia k receptu