Banánový chlebík

violeta - fotkavioleta, 5. januára 2020
Banánový chlebík
Foto: violeta

Často mi zostanú dozreté banány a takto ich zvyknem využiť. Recept som si skombinovala sama, pretože niektoré recepty ponúkajú chlebíky s mazľavou konzistenciou. Tento je Zobraziť celý popisČasto mi zostanú dozreté banány a takto ich zvyknem využiť. Recept som si skombinovala sama, pretože niektoré recepty ponúkajú chlebíky s mazľavou konzistenciou. Tento je krásne nadýchaný, ale veď vyskúšajte sami ;)

10 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Suché suroviny:
175 g
75 g
2,5 ČL
100 g
 štipka
Mokré suroviny:
250 ml  (2-3 ks)
80 ml
1 ks
50-100 ml
Voliteľné suroviny:
100 g
Na prípravu formy:




Postup

  1. 1

    Je to veľmi jednoduché :) Zmiešam suché suroviny v jednej miske a v druhej mokré. Smotanu na šľahanie pridám podľa potreby, aby sa mi cesto dalo pekne preložiť do formy. Spojím ich a pridám niečo z voliteľných surovín.

  2. 2

    Chlebíkovú formu vytriem maslom a vysypem polohrubou múkou.

    Banánový chlebík  - obrázok 2
  3. 3

    Naplním ju cestom a dám piecť do vyhriatej teplovzdušnej rúry. Pečiem približne 30 minút na 175*C, prikryjem alobalom a dopekám ešte asi 20 minút. Špajdlou skúsim, či je koláč prepečený.

    Banánový chlebík  - obrázok 3
  4. 4

    Chutné raňajky, desiata, olovrant...

    Banánový chlebík  - obrázok 4
  5. 5

    Z tohoto cesta robievam aj muffiny. Vyjde ich presne 12 kusov. Pridávam do nich kakao a ovocie. Tu je recept: https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-bananove-muffiny-s-visnami/74119-recept.html

    Banánový chlebík  - obrázok 5

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia