Bao „buchty“

crenai - fotkacrenai, 3. januára 2022
Bao „buchty“
Foto: crenai

Parené pečivo na bao sendviče.

12
porcií
150 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 ml
110 ml
1 PL
4 PL
2 PL (bez príchute)
350 g
1/2 KL
1/2 KL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zmiešame teplú vodu, mlieko, 2 PL cukru, olej a sušené droždie a počkáme na aktiváciu kvásku.

  2. 2

    Zmiešame zbytok ingrediencií, pridáme kvások, vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1/2 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom okolo 8 cm. Tie potrieme jemnou vrstvou oleja a preložíme na polovicu.

  4. 4

    Pripravíme si parný hrniec (elektrický) alebo košík. Povrch natrieme olejom, aby sa buchty neprilepili a paríme po dobu 12 minút.

  5. 5

    Vegan verzia: Nahradíme mlieko sójovým. Originálne sú plnené trhanou bravčovinou, ale každému podľa chuti. ?

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia