Foto: janaalizibolenova
Recept pochádza z jednej veľmi starej kuchárskej knihy, ktorá má asi 600 strán :-D , ale lepšie dolky som ešte nejedla.
Postup
-
1
V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku a dobre rozmiešame.
- 2
Pridáme teplé mlieko a uvaríme hustý bešamel.
- 3
Necháme trochu vychladnúť a pridáme soľ a cukor.
- 4
Nakoniec pridáme vajíčka a dobre vymiešame.
- 5
Na suchej teflónovej panvici upečieme dolky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
po druhe + po tretie - maju byt malicke, ako dolky / lievance, nie ako palacinky, pravda je, ze na obrazku su naozaj velke ako palacinky, lebo nemam dolkovu/lievancovu panvicku, iba klasicku, takze u nas musia byt robene velke, doma na Slovensku ich vzdy robim na dolkovej/lievancovej panvici - vtedy problem nenastava ziadny, su krasne, nadychane, mnamozne
pokial ich budes robit opat na velkej panvici, musis pridat viacej muky, aby bolo cesto tuhsie, mne sa sice na tej velkej netrhali, ale muku som musela pridat aj tak, lebo tu mame len muku hladku a to nie je ono, v porovnani s mukou hrubou, ktora tam ma realne ist, (cca som pridala takmer raz take mnozstvo hladkej muky-cize dokopy 120g hladkej muky) , pred pridanim dodatocneho mnozstva muky (hladkej) boli velmi krehucke a plne vajicok, cize chutili skor ako sladka omeletka :-DDDD
taaaaakze riesenie pri robeni na velkej panvici je :
1. bud dat menej vajicok,
2. alebo viac muky, muku mozes postupne prisypat kludne uz do hotoveho besamelu pred ich naliatim na panvicu....- osobne preferujem tento variant, lebo ich potom vyjde viac :-D a zaroven preferujem klasicku dolkovu / lievancovu panvicku, nakolko ich je potom opticky tiez vacsie mnozstvo z rovnakej davky :-D
tip/zhrnutie pre zijucich v zahranici, ktori pouzivaju muku hladku, musi ist 120g muky hladkej, namiesto 60g muky hrubej (alebo prisypat od oka,aby to malo tu spravnu konzistenciu) :-DDD
a uz na uplny zaver :-DDD - v pripade, ze nema niekto teflonovu panvicu,odporucam pouzit na vyprazanie/smazenie maslo/heru, da tomu ten spravny šmak :-D