Bezé tortičky s ovocím fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 20. septembra 2010
Bezé tortičky s ovocím (fotorecept)
Foto: alexdidi

Veľmi obľúbené dezerty z ľahkého snehového cesta doplnené najšastejšie ovocím a šľahačkou, ktoré ešte zvýraznia lahodnú chuť bezé. Mnohí sa obávajú prípravy bezé, lebo Zobraziť celý popisVeľmi obľúbené dezerty z ľahkého snehového cesta doplnené najšastejšie ovocím a šľahačkou, ktoré ešte zvýraznia lahodnú chuť bezé. Mnohí sa obávajú prípravy bezé, lebo sa stáva, že nedrží tvar, roztečie sa a pod.Aby sa nám to nestalo, použijeme čerstvé alebo mrazené bielky je však veľmi dôležité, aby bol sneh dobre do tuha vyšľahaný, cukor úplne rozpustený a piecť - sušiť musíme dlho pri nižšej teplote.

30 minút
príprava
90-120 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
125 g
100 g
15 g
Dokončenie:
250 ml
1 ks
  rôzne podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh za postupného pridávania(po lyžiciach) kryštálového cukru. Sneh musí byť veľmi tuhý a tvoriť špičku.

    Bezé tortičky s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vyšľahaný sneh preosejeme práškový cukor so škrobovou múčkou a zľahka metličkou premiešame. Pripravenú snehovú hmotu vložíme do zdobiaceho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame tortičky s vyvýšeným okrajom. Vložíme do rúry vyhriatej na 140st C, po 10 minútach znížime teplotu na 100st C a pečieme 1,5 až 2 hodiny. Keď sú aj zospodu dobre suché a ľahko sa odlepujú od papiera, sú hotové. V opačnom prípade pokračujeme v pečení-sušení.

    Bezé tortičky s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení a vychladnutí dno tortičky potrieme džemom(aby sa snehová hmota rýchlo nerozmočila od ovocia) a uložíme ovocie. Ja som použila čerstvé višne, ktoré som chvíľu povarila v cukrovom sirupe a zahustila škrob. múčkou, ale vhodné je akékoľvek čerstvé, mrazené i kompótové ovocie.

    Bezé tortičky s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ovocie dáme šľahačku a vrch môžeme dozdobiť opäť ovocím.

    Bezé tortičky s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené snehové pečivo nám vydrží pomerne dlho, ale ak dlhšie stojí naplnené veľmi zmäkne, takže plníme až pred podávaním.

Diskusia k receptu

sandratamer
V Bulharsku sme mali na večeru vždy strašne dobré zákusky, a ja som si neodpustila každý večer si na tanier naložiť aspoň jednu "bezé" pusinku... Inak super návod, myslím že to môže pomôcť varecháčom, čo to už s týmto "cestom" nadobro vzdali...
anene
Ukladám a skúsim, nemám s pečením pusiniek dobré skúsenosti, je pravda, že som do nerobila veľmi, veľmi dávno.
alexdidi
@tatranka , to pečivo je naozaj sladké, ale práve preto ho mám rada s ovocím, hlavne kyslejším ako višne, ríbezle....
jerica
@alexdidi teším sa na tento receptík , určite bude na stole čo najktratšom čase , sladké s kyselkavým ovocím "mňam" :-)) (KK)
babidka
ja patrim k tym , co to uz vzdali , lebo sa mi to ani raz nepodarilo :-((( Ale aspon som sa potesila na krasnych fotkach :-)
evanaaa
Tieto snehové cestá sú lahôdka, na jazyku sa rozpúšťajú, teraz sú pre mňa "tabu". A taká Pavlovovej torta s malinami je priam pôžitok. Tam sa myslím dáva do bielkov aj trocha octu alebo citrónovej šťavy. Aj tieto minitortičky musia byť také iste.
sonka1307
mám nesmierne rada Pavlovej tortu... hmmm a s pusinkovým cestom... či je výsledok taký, alebo taký... nikdy sa nevyhodilo :)
alexdidi
@evanaaa , máš pravdu, pri dezerte Pavlova dávam aj ja ocot(dala som aj na Varechu), ja bezé robím viacerými spôsobmi, s octom, citrónom, kukuričnou múkou, škróbovou múčkou, kakaom.........
lucylee
krása, obdivujem tvoju zručnosť, prezentáciu a recepty, ani neviem, čo si vybrať skôr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia