Bôčik na grile

2010 - bez fotky2010, 26. septembra 2011
Bôčik na grile
Foto: 2010

Najprv varene v marinade potom sup na gril.

15 minut minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-8
1
30 ml
2 lyzice
20 ml
2 struciky
1
1 lyzica
 podľa potreby
 - dobry




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji osmazime cibulku a cesnak do mäkka a pridame ostatne prisady (paradajky v konzerve , horcicu,vorcestersku , ocot a cukor ). Omacku varime cca 5 minut, nechame trochu vychladnut a dame zmixovat ( to je podla receptu ja som nedal ). Pridame vodu ak je omacka prilis husta. Do teplej omacky -marinady dame dusit bravcovy bocik nakrajany na platky robime pri nizkej teplote cca 15 minut.

    Bôčik na grile - obrázok 1
  2. 2

    Platky vyberiem a dame odtiect -osusit.Kdo chce poprasi grilovacim korenim alebo len cerstvym drvenym korenim , trosku posprejovat olejom a dat na gril otacame aby boli pekne spravene na vsetkych stranach , najlepsie je to robit kliestami nie vidlickou pichat do masa.Potierame omackou- marinadou. Nakoniec dochutime solou .

  3. 3

    -Servirovali sme s marinadou a spizami zo zemiakov, kde sa mensie nakrajaju sa na hrubsie platky ( supka sa len ocisti a necha ) , daju sa predvarit do osolenej vody "prifarbenej troskou kurkumy.Potom sa vyberu a napichaju na spajgle omastia a pridaju na grill.

    Bôčik na grile - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Treba grilovat pokial mate babie leto.
2010
U nas co je pod menom bocik ( pork rashers ) je menej masne ako na Slovensku , takze treba asi orezat...
2010
U nas co je pod menom bocik ( pork rashers ) je menej masne ako na Slovensku , takze treba asi orezat...
tinca
@2010 ešte som len videla obrázok hneď som si bola istá,že rcp je od teba. Za ten dlhý čas už poznáme štýl, servirung atď. Krááása, niet čo dodať, len škoda že nemám kde grilovať /jedine na mojom biednom balkóne. Teda nie biednom, krásne vysadenom, žiaria tam muškáty, petúnie, fuksie a hlavne bylinky. Ale to je o inom.
babidka
velmi pekna fotka.....bocik je pre mna dost mastny - ale ako vravis , "vas" bocik nie je "nas" bocik :-.) urobim to asi z krkovicky , ta je dost stavnata a nemusi byt mastna .Pocasie nam praje , tak si doprajme :-))))))))
ligotka25
prosím ťa, raz si spomínal, že pridáš tvoj recept na pečené gaštany. nehodíš ho sem?
sjuz
fuha, tak toto ukladám:)!
marauder
@2010 : povodne som ta chcel heknut, aby som sa na teba dostal, ale nakoniec si ma dostal TY!!! Aj tymto receptom! +++++! Mame vela spolocneho: vek, cit a lasku k vareniu, status, vzdelanie a veeela dalsich! Akurat ty si Blavak, zijuci vo Vychodnej Azii, kym ja som z hlavneho mesta Zapadnej Azie, ktoremu dokoncuju byvanie v Rinavici n/Dunajom.... ;-D Myslim, ze ti chyba akorat coper. V Marauders klube mi vypadli 2 clenovia, specialisti na grilovanie. Ak nahodou budes koncom juna 2012 na SK, si moj host na tradicnom, uz 6. Marauderstretku na Liptove. Zapasujes, uz teraz si davame "na muti" virtualnu viagru...... ;-D
cistinka
Dnes som robila podľa tvojho receptu...mäsko jedna báseň a zemiačiky mali taký úspech, že som musela urobiť dupľu :-) Ďakujem za super recept!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia