BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou
Foto: sabiik
DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA __________________________________________
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 vetvičky |
|
100 g |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
|
|
8 lístkov |
|
8 plátkov |
|
1 ks |
|
Koreňová zelenina: | |
33 g |
|
33 g |
|
33 g |
|
Postup
-
1
Hrachová kaša V hrnci rozpálime 2 lyžice slnečnicového oleja a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, namočený žltý hrach (močíme vo vode asi hodinu) a podlejeme pripraveným kuracím vývarom. Okoreníme, osolíme a varíme 20-25 minút domäkka. Podľa potreby dolejeme kuracieho vývaru a nakoniec rozmixujeme do hladka,
- 2
Kuracie prsia Umyté a osušené kuracie prsia okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok mäsa položíme 2 lístky bazalky, zabalíme ho do 2 plátkov Schwarzwaldskej šunky a spojíme špajľou. Takto pripravené kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji. OPekáme spolu s 3 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Potom vložíme opečené závitky do pekáča a dáme do predhriatej rúry piecť pri 160 stupňoch na 8-10 minút.
- 3
Restovaná cuketa Z cukety odkrojíme oba konce, umyjeme ju a nakrájame na hrubšie kolieska. Okorenené a osolené kolieska opečieme z oboch strán na panvici v olivovom oleji.
- 4
Servírovanie Na tanier dáme najskôr hrachovú kašu, potom plátky opečenej cukety a rozkrojený závitok môsa z ktorého vytiahneme špajľu. Celé pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu