Bravčová panenka sous vide s julien cukinou, karotkou a zemiakmi

sjuz - fotkasjuz, 3. februára 2013

Túto úpravu mäsa mám veľmi rada. Mäsko ostane šťavnaté, nestratí chuť a čo je hlavné, varenie pri nízkej teplote nezmení štruktúru bielkovín, ako pri Zobraziť celý popisTúto úpravu mäsa mám veľmi rada. Mäsko ostane šťavnaté, nestratí chuť a čo je hlavné, varenie pri nízkej teplote nezmení štruktúru bielkovín, ako pri pečení pri vysokých teplotách. A aj keď nemám mäso vo vákuu, dá sa pripraviť aj pevným zabalením do fólie. Na vákuovačku sa ešte len chystám:)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Panenku som mala v oleji 24 hodín pred tepelnou úpravou. Je dobré ju osoliť, okoreniť korením podľa vašej chuti, a potrieť jemne maslom. Zabalíme pevne do fólie tak, aby sa voda nedostala k mäsu. (ak nemáte prístroj na odsatie vzduchu)

  2. 2

    Voda v hrnci musí byť už zohriata na 56,5 st. C.

  3. 3

    Vložíme mäso, môžeme zaťažiť, a necháme ho vo vode s konštantnou teplotou 56,6 st. C 3 hodiny.

  4. 4

    Ku koncu si pripravíme zeleninu: cukinu a mrkvu nakrájame na tenučké prúžky, alebo ako komu vyhovuje.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia