Bravčová panenka sous vide s julien cukinou, karotkou a zemiakmi
Túto úpravu mäsa mám veľmi rada. Mäsko ostane šťavnaté, nestratí chuť a čo je hlavné, varenie pri nízkej teplote nezmení štruktúru bielkovín, ako pri Zobraziť celý popisTúto úpravu mäsa mám veľmi rada. Mäsko ostane šťavnaté, nestratí chuť a čo je hlavné, varenie pri nízkej teplote nezmení štruktúru bielkovín, ako pri pečení pri vysokých teplotách. A aj keď nemám mäso vo vákuu, dá sa pripraviť aj pevným zabalením do fólie. Na vákuovačku sa ešte len chystám:)
Postup
-
1
Panenku som mala v oleji 24 hodín pred tepelnou úpravou. Je dobré ju osoliť, okoreniť korením podľa vašej chuti, a potrieť jemne maslom. Zabalíme pevne do fólie tak, aby sa voda nedostala k mäsu. (ak nemáte prístroj na odsatie vzduchu)
- 2
Voda v hrnci musí byť už zohriata na 56,5 st. C.
- 3
Vložíme mäso, môžeme zaťažiť, a necháme ho vo vode s konštantnou teplotou 56,6 st. C 3 hodiny.
- 4
Ku koncu si pripravíme zeleninu: cukinu a mrkvu nakrájame na tenučké prúžky, alebo ako komu vyhovuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu