Bravčové na šampiňónoch so smotanou a tymianom

4ica - fotka4ica, 23. februára 2014

Toto jedlo tu na vareche možno nájdete v ďaľších podobách, je nenáročné na prípravu a v našej rodine ho robíme často aj s rôznymi Zobraziť celý popisToto jedlo tu na vareche možno nájdete v ďaľších podobách, je nenáročné na prípravu a v našej rodine ho robíme často aj s rôznymi variáciami. Stačí zameniť mäsko za kuracie, pridať biele víno..atď atď.

50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g alebo stehno
1 ks veľká
250 g
1 téglik
trošku
 alebo vývar




Postup

  1. 1

    Šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Nasekanú cibuľu speníme na oleji a pridáme na menšie rezníky nakrájané mäsko, ktoré možeme jemne naklepať..Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme.

  2. 2

    Mäso vyberieme a opečieme šampiňóny kým nepustia vodu. Pridáme k ním cesnak (huby som opäť vybrala na tanierik, nechceme mať z nich blato) a naspäť vložila opečené mäso. Podlejeme vodou, alebo vývarom a dusíme cca 40 minút.

  3. 3

    Z maizeny, či menšej lyžice hladkej múky si spravíme so sladkou smotanou zátrepku. Šampiňóny dáme k mäsu a zalejeme zátrepkou. Pridáme tymian a necháme povrieť cca 10 minút. Prípadne dochutíme a podávame s ryžou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia